Το τελευταίο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, βρίσκοντας την Πάσος στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη και την Πόρτο στο -4 από την πρωτοπόρο Μπενφίκα και από αποκλεισμό μεσοβδόμαδα από το Λιγκ Καπ.

 


Ξεκινώντας από τους γηπεδούχους, με μικρό αλλά σημαντικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη η Πάσος παρά την ήττα της με 0-2 στην έδρα της Φεϊρένσε στο τελευταίο της ματς για το πρωτάθλημα ενώ φυσιολογικός θα πρέπει να θεωρείται ο αποκλεισμός της στο Λιγκ Καπ από την στιγμή που δοκιμάστηκε στα δύο πρώτα ματς του ομίλου της στις έδρες της Μπενφίκα (0-1) και της Γκιμαράες (2-2). Τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μία ήττα για την Πάσος σε επτά εντός έδρας ματς ενώ τιμωρημένοι οι Βραζιλιάνοι Μπρούνο Σάντος (δεξιός μπακ) και Ματέους Σίλβα (μέσος).


Στον αντίποδα, το πρωτάθλημα είναι, πλέον, ο μόνος στόχος που έχει απομείνει για την Πόρτο εντός συνόρων μετά την ήττα μεσοβδόμαδα στην έδρα της Μορεϊρένσε (0-1) και τον αποκλεισμό της στο Λιγκ Καπ. Αποτυχία σίγουρα οι δύο, μόλις, βαθμοί σε όμιλο με αντιπάλους τις Μπελενένσες, Φεϊρένσε και Μορεϊρένσε, ξεκινώντας μάλιστα με τις δύο πρώτες στο «Νραγκάο» ενώ παράπονα για την διαιτησία στο ματς με τη Μορεϊρένσε και τις αποβολές των τιμωρημένων για σήμερα Ντανίλο Περέιρα (μέσος) και Μπραΐμι (επιθετικός).


Προϊστορία: Μία νίκη για την Πάσος, οκτώ για την Πόρτο και δύο ισοπαλίες, σε έντεκα ματς την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).


Στοιχηματικά, «υποχρεωμένη» να κυνηγήσει το μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει εντός συνόρων η Πόρτο αλλά χωρίς καμία απολύτως αξία η τιμή που την συνοδεύει, ειδικά από την στιγμή που δείχνει απρόσεκτη αμυντικά, ειδικότερα με ένα αντίπαλο που βλέπει κάθε ματς στο γήπεδο του σαν «τελικό». Δεδομένο, άλλωστε, πως οι «δράκοι» έχουν δώσει δικαίωμα στους αντιπάλους τους να μην τους φοβούνται. Ψάχνοντας κάτι πιο ελκυστικό, επιλογή μου το αμφίσκορο, σε μια τιμή, μάλιστα, η οποία αξίζει το ρίσκο ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

Πρόταση: G/G