Τελευταία αγωνιστική για τον 3ο όμιλο και τρεις ομάδες διεκδικούν την 1η θέση που οδηγεί στα ημιτελικά, βλέποντας στους τέσσερις βαθμούς τη Μαρίτιμο, με ένα περισσότερο τόσο από την σημερινή της αντίπαλο όσο και από την Ρίο Άβε. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο νικητής του συγκεκριμένου ομίλου θα βρει στον ένα ημιτελικό την Σετούμπαλ ενώ στον άλλο θα αναμετρηθούν η Μπενφίκα με τη Μορεϊρένσε.

 


Ξεκινώντας από τους γηπεδούχους, με νίκη προκρίνονται σίγουρα στον επόμενο γύρο ενώ με ισοπαλία θα πρέπει να μην κερδίζει την ίδια ώρα η Ρίο Άβε στο γήπεδο της την αδιάφορη Σπόρτινγκ Κοβίλια. Ισοπαλία με 1-1 στην πρεμιέρα του ομίλου στην έδρα της 2ης κατηγορίας Σπόρτινγκ Κοβίλια και 1-0 ακολούθως φιλοξενώντας την Ρίο Άβε ενώ τελευταίο αγωνιστικό δείγμα το 1-0 του Σαββάτου για το πρωτάθλημα μέσα στο Εστορίλ, το οποίο έφερε τη Μαρίτιμο στην 8η θέση και το -7 από την πρώτη πεντάδα.


Στην άλλη πλευρά, μονόδρομος η νίκη για τη Μπράγκα, η οποία θέλει την ίδια ώρα να μην επικρατεί η Ρίο Άβε της Σπόρτινγκ Κοβίλια ή αν κερδίσει να μην καλύψει τη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων. Ήττα με 1-2 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την Ρίο Άβε, με το εντός 4-0 ακολούθως φιλοξενώντας την Σπόρτινγκ Κοβίλια να κρατάει τη Μπράγκα «ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης. Αξίζει να σημειωθεί, πως το σημερινό είναι το δεύτερο της συνεχόμενο ματς στο νησί της Μαδέιρα, θυμίζοντας το 0-0 του Σαββάτου με την συντοπίτισσα της σημερινής της αντιπάλου, Νασιονάλ.


Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Μαρίτιμο, προσθέτοντας και το 1-0 του φετινού πρωταθλήματος, πέντε για τη Μπράγκα και δύο ισοπαλίες, σε δέκα ματς την τελευταία δεκαετία στη Μαδέιρα.


Στοιχηματικά, πολύ δυνατή εντός η Μαρίτιμο, σημειώνοντας πως υποχρέωσε στη Μαδέιρα τη Μπενφίκα στη μοναδική εντός συνόρων ήττα της ενώ είναι και δύο συνεχόμενα χρόνια φιναλίστ του Λιγκ Καπ. Πολύ δύσκολη, πάντως, η σημερινή της αποστολή, κόντρα σε μία Μπράγκα, η οποία έχει κερδίσει πέντε φορές την τελευταία δεκαετία σε αυτό το γήπεδο και η οποία είναι δεδομένο πως θα ρισκάρει. Δεν θα μπλέξω με σημείο, με ειδικό στοίχημα τερμάτων, την πιο συνετή επιλογή.

Πρόταση: Over 2,5