Κάκιστη πορεία και ουραγός η πρωταθλήτρια Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ, την στιγμή που η Σίτι ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει στο -3 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα, συμπολίτισσα, Βίκτορι, έστω και με ένα δύο ματς περισσότερα.

 


Ξεκινώντας από τους γηπεδούχους, ήττα με 0-2 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη Μέλμπουρν Βίκτορι, σε ένα ματς, στο οποίο η ομάδα της Αδελαΐδας ήταν φλύαρη και στο οποίο η πολύ πιο ποιοτική αλλά ταυτόχρονα και αποτελεσματική αντίπαλος της έκανε τα απολύτως απαραίτητα ώστε να φτάσει στο τρίποντο. Μία νίκη, μία ισοπαλία και πέντε ήττες για την ομάδα της Αδελαΐδας ενώ τιμωρημένος ο δεξιός μπακ Έλριτς.


Στην άλλη πλευρά, 1-0 φιλοξενώντας τους Γουέστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς, βλέποντας την ομάδα της Μελβούρνης να επιστρέφει στις νίκες μετά από έξι αγωνιστικές. Μπροστά στο σκορ στο δέκα ένατο λεπτό με αριστοτεχνικό σουτ του δεξιού μπακ Φράνιτς, με τα πράγματα να απλουστεύουν για την Σίτι, έστω και αν απειλήθηκε σε όλο το υπόλοιπο ματς μόνο δύο φορές, ακριβώς με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου όταν και απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα για την Σίτι σε έξι εκτός έδρας ματς ενώ εκτός ο τιμωρημένος 31χρονος μέσος Κιλκένι.


Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την ομάδα της Αδελαΐδας, τρεις αυτή της Μελβούρνης και ισάριθμες ισοπαλίες, σε δέκα ματς την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη.


Στοιχηματικά, η αλήθεια είναι πως παρά την ποιότητα της η απρόβλεπτη Σίτι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Παρόλα αυτά, έχει το προβάδισμα έναντι της πολύ ευάλωτης Αδελαΐδας.

Πρόταση: 2