ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ TENNIS Roland Garros

Roland Garros: Μαρία Σάκκαρη – Eλίς Μέρτενς

Roland Garros: Μαρία Σάκκαρη – Eλίς Μέρτενς
Spread the love

Μαρία Σάκκαρη και Ελίς Μέρτενς έρχονται αντιμέτωπες στον τρίτο γύρο του Roland Garros.

 

H 25χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε καλά τη σεζόν έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στη σκληρή επιφάνεια και το ίδιο προσπάθησε να επαναλάβει και στο καφέ κορτ. Το Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης προκρίθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα της στις ‘’32’’ καλύτερες του RG. Στον δεύτερο γύρο νίκησε με 6-2, 6-3 την 25χρονης Ιταλίδας και Νο91 στην παγκόσμια κατάταξη Παολίνι, χωρίς να χάσει σετ όπως στην πρεμιέρα με την Ζαβάτσκα. Η Σάκκαρη βρίσκεται στον 3ο γύρο του Γαλλικού Οπεν μετά την παρουσία της στην ίδια φάση το 2018 και το 2020. Θα επιδιώξει να ισοφαρίσει την κορυφαία επίδοσή της σε Γκραν Σλαμ, που είναι η πρόκριση στον 4ο γύρο των περσινών US Open και Australian Open.

 

Από την άλλη πλευρά, η 25χρονη Βελγίδα Ελίς Μέρτενς βρίσκεται για 5η διαδοχική σεζόν στην 3ο γύρο του Roland Garros, έχοντας αρκετή συνέπεια με τα χωμάτινα τουρνουά στην καριέρα της. Είναι μία επιφάνεια που της ταιριάζει πάρα πολύ,ωστόσο στο γαλλικό τουρνουά δεν έχει καταφέρει ποτέ να προχωρήσει πιο μακριά από τον 4ο γύρο. Στην προηγούμενη φάση, το Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης νίκησε με 2-1 σετ την Ζαρίνια Ντίγιας (Nο93 στον κόσμο) από το Καζακστάν και μάλιστα με ανατροπή. Ηττήθηκε στο πρώτο με 4-6, αλλά πήρε τα δύο επόμενα με 6-2 και 6-4.

 

Head to head: Αυτή θα είναι η 8η αναμέτρηση ανάμεσα στη Μαρία Σάκκαρη και την Ελίς Μέρτενς. Η Βελγίδα έχει κερδίσει τις 4 από τις 7 προηγούμενες , η Ελληνίδα όμως έχει κερδίσει τις 2 από τις 3 tour-level αναμετρήσεις τους – που είναι και πιο πρόσφατες, συμπεριλαμβανομένης και της μοναδικής συνάντησής τους στο χώμα, στα προημιτελικά του Ραμπάτ το 2019.

 

*Η Σάκκαρη δεν έχει χάσει ακόμα σετ στο τουρνουά και θεωρώ ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο της Μέρτενς και να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στον 4ο γύρο του Roland Garros.

 

Πρόταση: Νικήτρια Μαρία Σάκκαρη/Under 19.5 games
(Visited 29 times, 1 visits today)
About Author

Μαρία Πετροπούλου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x