ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Euro2020: Αυστρία – Σκόπια

Euro2020: Αυστρία – Σκόπια
Spread the love

Στην «Αρένα Νασιονάλα» του Βουκουρεστίου, το πρώτο χρονικά ματς του 3ου ομίλου, ανάμεσα στην Αυστρία και τα Σκόπια, λίγες ώρες νωρίτερα από τη μονομαχία της Ολλανδίας με την Ουκρανία στο Άμστερνταμ.

Στην 2η θέση του 7ου προκριματικού ομίλου η Αυστρία, στο -6 από την νικήτρια του συγκεκριμένου γκρουπ Πολωνία, φτάνοντας πάντως εύκολα σχετικά στην πρόκριση, καθώς είχε απόσταση πέντε βαθμών από την ομάδα των Σκοπίων που βρέθηκε στην 3η, την οποία μάλιστα κέρδισε δύο φορές, 4-1 εκτός και 2-1 στην Βιέννη. Επιτυχία ακολούθως η 1η θέση στον όμιλο της στο Nations League και η άνοδος της στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας αντιπάλους τη Νορβηγία, την Ρουμανία και την Βόρεια Ιρλανδία, ενώ τέσσερις οι βαθμοί της σε τρία ματς στα προκριματικά του Μουντιάλ. Πιο συγκεκριμένα, 2-2 στην πρεμιέρα στην Γλασκώβη με την Σκωτία, όπου είδε την αντίπαλο της να ισοφαρίζει πέντε λεπτά πριν το φινάλε, 3-1 στην συνέχεια φιλοξενώντας τις Νήσους Φερόες, ενώ βαρύ 0-4 στην Βιέννη από την Δανία. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, από την στιγμή που ο επιθετικός Αρναούτοβιτς ξεπέρασε κάποιο πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και είναι κανονικά στην αποστολή.

Στην άλλη πλευρά, επιτυχία και μόνο, όσο κλισέ και αν ακούγεται, η «παρθενική» συμμετοχή της ομάδας των Σκοπίων στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης, μιλώντας είτε για ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είτε για Μουντιάλ. Στην 3η θέση όπως προαναφέρθηκε στον προκριματικό όμιλο, πίσω από την Πολωνία αλλά και την σημερινή της αντίπαλο, με την πρόκριση όμως να έρχεται μέσω των μπαράζ του Nations League, εκεί όπου η ομάδα των Σκοπίων επικράτησε 2-1 αρχικά στην εντός έδρας μονομαχία της με το Κόσοβο και 1-0 στην συνέχεια μέσα στην Γεωργία. Όσον αφορά τα προκριματικά του Μουντιάλ, δραματικό 2-3 στην πρεμιέρα στο γήπεδο που θα μονομαχήσει σήμερα με την Αυστρία, από την Ρουμανία, εύκολο 5-0 στην συνέχεια με το Λιχτενστάιν, ενώ σπουδαίο 2-1 στο Ντούισμπουργκ σε βάρος της Γερμανίας, με τέρμα του μέσου της Νάπολι, Ελμάς, πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Χωρίς προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, σημειώνοντας πως αυτός που θα τραβήξει τα βλέμματα πάνω του, θα είναι αναμφίβολα το «τοτέμ» της ομάδας, ο 37χρονος πλέον, Γκόραν Πάντεφ.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο επίσημο ματς στην ιστορία της Αυστρίας και των Σκοπίων σε ουδέτερη έδρα και το τρίτο συνολικά μετά από αυτά των προκριματικών. Εκεί όπου η Αυστρία επικράτησε 4-1 στα Σκόπια, μάλιστα με ανατροπή και 2-1 στην Βιέννη.

Φαβορί στο σετ των τιμών η Αυστρία, περισσότερο πάντως λόγω εμπειρίας, καθώς το σημερινό, θα είναι το «παρθενικό» ματς της ομάδας των Σκοπίων στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης. Παρόλα αυτά, ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, κρατώντας επιφυλακτική στάση, καθώς μιλάμε για πρεμιέρα σε ουδέτερη έδρα, την στιγμή μάλιστα που το αουτσάιντερ δεν έχει πίεση και παίζει με άγνοια κινδύνου. Κάτι που η ομάδα των Σκοπίων έδειξε και στο 2-3 των προκριματικών με την Ρουμανία αλλά και στο 2-1 μέσα στην Γερμανία.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 9 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x