ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Euro2020

Εuro 2020: Σκωτία-Τσεχία

Εuro 2020: Σκωτία-Τσεχία
Spread the love

Στο Χάμπτεν Παρκ της  Γλασκώβης, η Σκωτία φιλοξενεί την Τσεχία ,στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 4ου ομίλου  του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι, αν εξαιρέσει κανείς τις δύο “επαγγελματικές” ήττες από   Σλοβακία και Ισραήλ για το Nations League, έχουν  δείξει ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο όσον αφορά  την εν γένει παρουσία τους και αυτό που τους μένει είναι μία σταθερότητα που θα τους επιτρέψει και να κοιτάνε πιο ψηλά και να έχουν πιο σταθερή παρουσία  στις μεγάλες διοργανώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία φορά που βρέθηκαν σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, όπως το Euro, καταγράφεται το 1996.   Για να βρεθεί μέχρι εδώ έκανε μία εξαιρετική πορεία στο Nations League ,εκεί όπου πανηγύρισε την πρόκριση, στον τελικό με τη Σερβία, στη διαδικασία των πέναλτι.  Στο αγωνιστικό κομμάτι και τα φιλικά, πήρε 2-2 με την Ολλανδία  και κατάφερε να κερδίσει δύσκολα το Λουξεμβούργο(0-1).

Στο 3-5-2 του Κλαρκ,η μοναδική σοβαρή απουσία είναι του έμπειρου μέσου, Φλέκ, που έχει  κορονοϊό και έμεινε εκτός αποστολής, ενώ  άλλη μία εξάδα παικτών που ήταν μαζί του και είχε μεόινει προληπτικά σε καραντίνα είναι οκ.

Η Τσεχία, απο την άλλη, είναι  μία σκληρή ομάδα, με παίκτες που έχουν ταλέντο ,πάντως και  σίγουρα  αυτό που θα πρέπει να βρεί είναι μία ισορροπία και σταθερότητα για να μπορέσει να πράξει αυτά που είχε  κάνει πιο παλιά η χώρα ,αλλά και η ενωμένη Τσεχοσλοβακία.  Από κει και πέρα, επιτυχία είναι η πρωτιά στον όμιλο του Nations, όπου βρήκε μπροστά της και την Σκωτία από την οποία έχασε και τις δύο φορές(μέσα και έξω), ενώ   στα προκριματικά του Μουντιάλ, μετά το 2-6 επί της Εσθονίας, έμεινει στο 1-1 με το Βέλγιο και έχασε με 1-0 από την Ουαλία. Στα φιλικά έχασε  4-0 απο την Ιταλία και νίκησε 3-1 την Αλβανία. Αγωνιστικά, εκτός είναι ο κίπερ ,Παβλένκα, που τραυματίστηκε.

Προϊστορία   4-1-4, τελευταία νίκη της Τσεχίας καταγράφεται το 2010 για τα προκριματικά του Euro.

Εκτίμηση:  Οι Σκωτσέζοι  βάζουν γκολ  και έχουν πάρει τον αέρα της Τσεχίας. Πιο safe  το γκολ γκολ.

        ΠΡΟΤΑΣΗ: Γκολ γκολ

(Visited 11 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Αβραμίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x