ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Euro2020

Euro2020: Πολωνία- Σλοβακία

Euro2020:  Πολωνία- Σλοβακία
Spread the love

Στην Αγία Πετρούπολη η Πολωνία υποδέχεται την Σλοβακία στην πρεμιέρα τους στον 5ο όμιλο και το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν οι παίκτες του Στέφαν Τάρκοβιτς καταφέρουν ή όχι να σταματήσουν τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Οι Πολωνοί βρέθηκαν στα τελικά ενός Euro για πρώτη φορά από το 2008 και από τότε συμμετέχει τακτικά στις τελικές φάσεις με σημείο αναφοράς το πλασάρισμα της μέχρι και τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η εθνική ομάδα του Πάολο Σόουζα μπαίνει σε αυτό το τουρνουά ως 2ο φαβορί στο γκρουπ της για πρόκριση πίσω από την Ισπανία και μπροστά από την Σουηδία αλλά για να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά θα πρέπει να ξεκινήσει νικηφόρα σήμερα απέναντι στην θεωρητικά πιο εύκολη ομάδα του ομίλου.

Στα προκριματικά είχε ρεκόρ 8/10 νίκες αλλά στα τελευταία πέντε παιχνίδια της έχει κερδίσει μόλις το ένα και αυτό ήταν απέναντι στην Ανδόρα ενώ στα δυο πιο πρόσφατα έφερε ισάριθμες ισοπαλίες απέναντι σε Ρωσία (1-1) και Ισλανδία (2-2).

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός εκλέκτορας έχει σημαντικές απουσίες βασικών παικτών οι οποίοι είναι “λαβωμένοι” όπως ο Αρκάντιους Ρέτσα της Κροτόνε και οι επιθετικοί: Αρκάντιους Μίλικ- Κρίστοφ Πιότεκ της Μαρσέιγ και της Χέρτα αντίστοιχα.

Έτσι απόψε στο κλασικό “3-5-2” θα δούμε τον Ζιελίνσκι της Νάπολι στο “10” και επιθετικό δίδυμο τους: Λεβαντόφσκι- Σβιέρτσοκ ή Σβιντέρσκι.

Οι Σλοβάκοι το 2016 στην “παρθενική” τους συμμετοχή σε ένα Euro κατάφεραν και προκρίθηκαν στα νοκ άουτ σε έναν όμιλο που είχαν αντιπάλους την Αγγλία , την Ρωσία και την Ουαλία για να αποκλειστούν στην συνέχεια από την Γερμανία.

Στα τελικά του παρούσας διοργάνωσης προκρίθηκαν ως 3οι πίσω από την Κροατία και την Τσεχία μέσο των play offs με δραματικό τρόπο.

Αρχικά χρειάστηκαν την διαδικασία των πέναλτι απέναντι στο Έιρε και στην συνέχεια ένα γκολ στην παράταση κόντρα στην Βόρεια Ιρλανδία για να φτάσουν μέχρι εδώ.

Δεν έχουν αναφερθεί απουσίες της τελευταίας στιγμής για το εθνικό συγκρότημα του Στέφαν Τάνκοβιτς αλλά κάποιοι έμπειροι παίκτες – για την ακρίβεια οι πιο έμπειροι- όπως είναι ο αμυντικός της Ίντερ Μίλαν Σκρίνιαρ, ο αρχηγός Μάρεκ Χάμσικ και ο πρώην εξτρέμ του ΠΑΟΚ Ρόμπερτ Μακ θα αγωνιστούν αλλά με μικρο ενοχλήσεις και όχι 100% διαθέσιμοι.

Προϊστορία: Οριακά υπέρ της Σλοβακίας η παράδοση με 4 νίκες έναντι 3 της Πολωνίας ενώ μοιράζονται και μια ισοπαλία.

* Η Πολωνία υπερέχει σε εμπειρία και ποιότητα ενώ διαθέτει το πιο hot 9άρι στην Ευρώπη. Η Σλοβακία είναι μια εθνική ομάδα σκληροτράχηλη αλλά εκτιμώ πως έστω και στα σημεία οι παίκτες του Πάολο Σόουζα υπερέχουν. Σε απόδοση 4,20 θα αγοράσω σε combo τον Άσο με το Goal αφού θεωρώ πως η Πολωνία θα κερδίσει αλλά συνάμα θα δεχτεί και τέρμα στα μετόπισθεν.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1+ Goal

(Visited 17 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x