ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Euro2020

Euro2020: Τουρκία- Ουαλία

Euro2020: Τουρκία- Ουαλία
Spread the love

Στο Μπακού για ευνόητους λόγους οι Τούρκοι απόψε θα νιώθουν σαν το σπίτι τους οπότε και η πλειοψηφία των 68.700 που επιτρέπεται να είναι στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου θα είναι και υποστηρικτές τους.

Η Ουαλία από την πλευρά της δίνει ίσως το πιο κρίσιμο αγώνα της αναφορικά με το μέλλον της στο τουρνουά αν αναλογιστεί κανείς πως κάνει φινάλε κόντρα στο φαβορί του ομίλου την Ιταλία.

Οι Τούρκοι απογοήτευσαν στην πρεμιέρα τους αφού έχασαν με 3-0 από την Ιταλία στην Ρώμη κάτι που σημαίνει πως απόψε η νίκη είναι επιτακτική ενώ ήδη εκτός από τους μηδέν βαθμούς έχουν και μια “βαριά” διαφορά τερμάτων εις βάρος τους.

Μια “φτωχή” εμφάνιση με μόλις τρία σουτ απέναντι στους Ατζούρι που είναι ήδη η μικρότερη συγκομιδή στο τρέχον τουρνουά και κανένα στον στόχο.

Και να σκεφτεί κανείς πως είχαν σκοράρει 14 γκολ στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια τους πριν το ματς της Παρασκευής ενώ την ίδια ώρα στα μετόπισθεν δέχτηκαν 3 γκολ αλλά γενικά φημίζονται για την συμπαγή άμυνα τους.

Κόντρα στην Ιταλία διευρύνθηκε η κακή παράδοση που έχουν χάνοντας στις πρεμιέρες τους και στα 7 μεγάλα τουρνουά στα οποία έχουν λάβει μέρος αλλά είναι αξιοσημείωτο πως στα τελευταία τρία ( Euro2000 , Euro2008 και Μουντιάλ 2002) προκρίθηκαν στην φάση των ομίλων επειδή δεν έχασε στο 2ο παιχνίδι τους.

Κομπλέ αποστολή με τους: Τσαλχάνογλου και Ουντέρ να πλαισιώνουν στα άκρα της επίθεσης τον Μπουράκ Γιλμάζ. Ο εξτρέμ της Λέστερ και ο Καχβετσί της Φενέρ αναμένεται να είναι βασικοί αφού άρεσαν ως αλλαγές κόντρα στους Ιταλούς.

Οι Ουαλοί πήραν την ισοπαλία κόντρα στους Ελβετούς (1-1) στην πρεμιέρα και έτσι με τον έναν κερδισμένο βαθμό μπαίνουν όντας σε καλύτερη εκκίνηση από ότι οι Τούρκοι στην σέντρα του αποψινού αγώνα.

Με βάση την εικόνα του ματς θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι αφού το παιχνίδι τους ήταν μονότονο στην ανάπτυξη του , με σέντρες του Τζέιμς και του Μπέιλ στο κεφάλι του Κίφερ Μουρ, ενώ στην άμυνα ο Ντάνι Γουόρντ κάτω από τα γκολπόστ είχε πολύ δουλειά.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πως το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του Πέιτζ μπορεί να είναι βαρετό αλλά είναι και αποτελεσματικό συνάμα.

Η Ουαλία δεν έχει σκοράρει μόλις σε 1/7 παιχνίδια της σε τελική φάση Euro ενώ όσες φορές έχει σκοράρει ο Μουρ δεν έχει χάσει η εθνική τους ομάδα.

Μιας και μιλάμε για σκοράρισμα ο Μπέιλ δεν έχει βρει δίχτυα σε 12 διαδοχικά ματς με το εθνόσημο και αυτό αποτελεί “αγκάθι” για την εθνική του ομάδα.

Μάλλον θα δούμε και πάλι “4-2-3-1” με Ράμσεϊ “10άρι” , Μουρ “9άρι” και στις πλευρές τους: Μπέιλ- Τζέιμς.

Προϊστορία: 2-1-3 υπέρ της Ουαλίας αλλά στο πιο πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ το 1997 η Τουρκία είχε επικρατήσει με 6-4! Παραμένει μέχρι και τώρα το μοναδικό παιχνίδι στην ιστορία της Ουαλίας που σκόραρε 4 γκολ αλλά έχασε.

* Οι Τούρκοι διαθέτουν περισσότερο ταλέντο από τους Ουαλούς αλλά υστερούν σε εμπειρία. Μην ξεχνάμε πως το συγκρότημα του Γκιουνές με μέσο όρο τα 24 έτη και 352 μέρες είναι το μικρότερο στην διοργάνωση. Μου αρέσει ο Άσος του 2,60 αλλά θα επιλέξω το σύνολο τερμάτων 2-3 εδώ γιατί η παρέα του Μπέιλ είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα ενώ δεν της λείπει ενίοτε και η ρέντα.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3 ΓΚΟΛ

(Visited 2 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x