ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Εκουαδόρ – Περού

Κόπα Αμέρικα: Εκουαδόρ – Περού
Spread the love

Στο «Ολίμπικο» της Γκοϊανίας, το πολύ κρίσιμο βαθμολογικά ματς ανάμεσα στο Εκουαδόρ και το Περού, στο οποίο η ομάδα που θα κερδίσει, αν βέβαια αυτό συμβεί, θα κάνει βήμα πρόκρισης και η ηττημένη θα μπλέξει σε περιπέτειες.
Αξίζει να σημειωθεί, πως οι 10 ομάδες που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση, έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους των πέντε, από τους οποίους την πρόκριση στα χιαστί νοκ άουτ προημιτελικά θα πάρουν αυτές που θα τερματίσουν από την 1η ως και την 4η θέση. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς. Στον 1ο όμιλο μετέχουν η Αργεντινή, η Βολιβία, η Ουρουγουάη, η Χιλή και η Παραγουάη και στον 2ο η διοργανώτρια Βραζιλία, η Κολομβία, η Βενεζουέλα, το Περού και το Εκουαδόρ.
Ένας βαθμός σε δύο ματς στην φετινή διοργάνωση για το Εκουαδόρ, σημειώνοντας όμως πως η ομάδα του Αργεντινού Γκουστάβο Άλφαρο θα μπορούσε να είχε κάτι περισσότερο τόσο σε αυτό της πρεμιέρας με την Κολομβία όσο και την Κυριακή που μας πέρασε με την Βενεζουέλα. Πιο συγκεκριμένα, 0-1 στην πρεμιέρα από την Κολομβία, σε ένα ματς όπου το Εκουαδόρ ήταν πολύ πιο απειλητικό και στο οποίο όμως «τιμωρήθηκε» στη μοναδική αξιόλογη επιθετική προσπάθεια της αντιπάλου της, ενώ «τιμωρία» και από την Βενεζουέλα, που ισοφάρισε 2-2 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μονόδρομος πλέον η νίκη στο σημερινό ματς, ώστε να φτάσει στους τέσσερις βαθμούς και να ελπίζει, καθώς την τελευταία αγωνιστική έχει δύσκολο έργο καθώς αντιμετωπίζει την Βραζιλία.
Στην άλλη πλευρά, άξιο αναφοράς για το Περού, πως έχει την ικανότητα να μένει όρθιο, ενώ δείχνει πως είναι πεσμένο στο καναβάτσο, κάτι που έδειξε και στα προκριματικά του Μουντιάλ αλλά και στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Κόπα Αμέρικα. Πιο συγκεκριμένα και ξεκινώντας από τα προκριματικά, στην τελευταία θέση του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής, δείχνοντας όμως σημάδια ζωής μετά το 2-1 σε βάρος του Εκουαδόρ, μάλιστα μέσα στο Κίτο, όπου το Περού έμεινε «ζωντανό» πλέον στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Περνώντας στο Κόπα Αμέρικα, κάκιστη εμφάνιση στην πρεμιέρα, όπου το Περού έγινε σάκος του μποξ για την «σελεσάο», με τους «Ίνκας» όμως να πραγματοποιούν την έκπληξη στην συνέχεια με την Κολομβία (2-1). Με νίκη σήμερα «καθαρίζει» την πρόκριση, η ισοπαλία, βάσει δεδομένων και αν δεν του βγει το ματς δεν θα είναι άσχημο αποτέλεσμα, ενώ με ήττα, θα δώσει χαρακτήρα «τελικού» στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με την Βενεζουέλα. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Ισοπαλία με 2-2 το 2016 σε ματς στην Αριζόνα, στο Κόπα Αμέρικα των ΗΠΑ, το οποίο είναι και το μοναδικό επίσημο ανάμεσα στο Εκουαδόρ και το Περού την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.
Ματς στο οποίο αναμένεται να πέσουν κορμιά, εκτιμώντας πως το Εκουαδόρ θα παίξει με το μαχαίρι στα δόντια, έχοντας απέναντι πάντως το πάντα υπολογίσιμο, τουλάχιστον βάσει των παραπάνω, Περού. Δεν θα μπλέξω με σημείο, με ειδικό στοίχημα τερμάτων να είναι η πιο συνετή επιλογή.

Εκτίμηση:  Over 2,5

Ecuador – Peru Live Score

(Visited 15 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x