ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Χιλή – Παραγουάη

Κόπα Αμέρικα: Χιλή – Παραγουάη
Spread the love

Στο «Εστάντιο Νασιονάλ» της Μπραζίλια το δεύτερο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, ανάμεσα στην Χιλή και την Παραγουάη, λίγες ώρες μετά τη μονομαχία της Βενεζουέλας με την Ουρουγουάη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι 10 ομάδες που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση, έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους των πέντε, από τους οποίους την πρόκριση στα χιαστί νοκ άουτ προημιτελικά θα πάρουν αυτές που θα τερματίσουν από την 1η ως και την 4η θέση. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς. Στον 1ο όμιλο μετέχουν η Αργεντινή, η Βολιβία, η Ουρουγουάη, η Χιλή και η Παραγουάη και στον 2ο η διοργανώτρια Βραζιλία, η Κολομβία, η Βενεζουέλα, το Περού και το Εκουαδόρ.

Πέντε βαθμοί για την Χιλή στα τρία προηγούμενα ματς, με το σημερινό να είναι το τελευταίο για την ομάδα του 60χρονου Ουρουγουανού Μάρτιν Λασάρτε στην φάση των ομίλων, καθώς στο φινάλε θα έχει το ρεπό της. Ικανοποίηση λογικά στο στρατόπεδο της Χιλής, καθώς η ομάδα του Λασάρτε έμεινε αήττητη στο ντέρμπι της πρεμιέρας με την Αργεντινή (1-1) και την σκληρή μονομαχία της προηγούμενης αγωνιστικής με την Ουρουγουάη (1-1), ενώ επιβεβαίωσε, μάλιστα πιο εύκολα από ότι δείχνει το υπέρ της 1-0, τον τίτλο του φαβορί στο ματς με την Βολιβία. Με νίκη σήμερα εξασφαλίζει ουσιαστικά την 2η θέση, καθώς παρά το γεγονός πως θα βρεθεί στην κορυφή του ομίλου, πολύ δύσκολα θα μείνει εκεί, εκτός και αν η Αργεντινή την τελευταία αγωνιστική που η Χιλή θα έχει το ρεπό της, θα δείξει τάσεις «αυτοχειρίας» με την Βολιβία. Στα αγωνιστικά, αγώνας δρόμου όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα άρθρα για τον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος είναι στην αποστολή, αλλά δεν θα αγωνιστεί στα ματς του ομίλου, ώστε να είναι έτοιμος στα νοκ άουτ.

Στην άλλη πλευρά, τρεις βαθμοί για την Παραγουάη αλλά σε δύο ματς, καθώς η ομάδα του 51χρονου Αργεντινού Εντουάρντο Μπερίσο, πραγματοποίησε στην πρεμιέρα την ανατροπή στο υπέρ της 3-1 με την Βολιβία και ηττήθηκε όπως αναμενόταν την 2η αγωνιστική από την Αργεντινή (0-1). Η νίκη αυτή πάντως σε βάρος της Βολιβίας, ήταν αυτή που ουσιαστικά της εξασφάλισε την συμμετοχή στα νοκ άουτ, εκτός και αν η Βολιβία, η οποία δεν έχει ακόμα βαθμό στον όμιλο, πραγματοποιήσει λίγες ώρες νωρίτερα τη μεγάλη έκπληξη με την Ουρουγουάη και κάνει κάτι ανάλογο και στο φινάλε με την Αργεντινή. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο επίσημο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Εκτίμηση μου, πως η Χιλή θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την 2η θέση, η οποία και θα της δώσει την δυνατότητα να έχει ένα θεωρητικά βατό αντίπαλο στα προημιτελικά, αλλά και να αποφύγει γενικότερα την Βραζιλία, την οποία θα βρει μόνο στον τελικό, αν βέβαια τόσο αυτή όσο και οι διοργανωτές φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου.

Εκτίμηση:  1

(Visited 19 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x