ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Euro2020

Euro 2020 :Τα ψέματα τελειώνουν

Euro 2020 :Τα ψέματα τελειώνουν
Spread the love

Η Φάση των ομίλων του Euro ολοκληρώθηκε και τώρα  πλέον μπαίνουμε  στο Real game. Τα ψέματα τελειώνουν και πλέον μπαίνουμε σε μία διαδικασία όπου απαγορεύονται  τα λάθη.  Στο κείμενο που ακολουθεί ,θα διαβάσετε ,με μία  ανάσα ,τις επιλογές για το “καυτό” τετραήμερο της διοργάνωσης.

Σάββατο 26/6

 

 

Ουαλία-Δανία (19:00, “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα”, Αμστερνταμ)

Oι Ουαλοί πέτυχαν τον στόχο τους, περνώντας στους ¨”16″ δείχνοντας χαρακτήρα και συνέπεια. Με ηγέτη τον Μπέιλ που περισσότερο ήταν σε ρόλο δημιουργού  και τους υπόλοιπους να ακολουθούν , οι παίκτες του Πέιτζ νίκησαν την Τουρκία, έφεραν ισοπαλία με την Ελβετόια και έχασαν δύσκολα από την Ιταλία. Αποτέλεσμα, ήτασν να τερματίσουν  δεύτεροι ,πίσω απο την Ιταλία, με τέσσερις βαθμούς και ισόβαθμοι με τους τρίτους Ελβετούς.

Η Δανία έκανε το τέλειο ματς με την Ρωσία, εκμεταλλευόμενη και την  τραγική άμυνα των αντιπάλων της, επικράτησε με 4-1 , και πέρασε ως δεύτερη, σε ένα όμιλο όπου τα συναισθήματα των Σκανδιναβών πέρασαν από χίλια κύματα. Το  θέμα με τον Ερικσεν ,στον οποίο αφιέρωσαν την πρόκριση, τις  ήττες απο την Φινλανδία και το Βέλγιο, αλλά και την απίστευτη κατάθεση ψυχής.

Προϊστορία: 6-4 υπέρ των Δανών που κέρδισαν και τα δύο πρόσφατα  παιχνίδια  στο Nations League 

Eκτίμηση Γκολ γκολ  και να περάσουν οι Ουαλοί.

 

Ιταλία-Αυστρία (22:00, “Γουέμπλεϊ”, Λονδίνο)

H “Σκουάντρα Ατζούρα”  ήταν ίσως η καλύτερη ομάδα των ομίλων. Με απόλυτη ισορροπία στο παιχνίδι της, γρήγορο τρανζίσιον και καταφέρνοντας σε κάθε ματς να βγάζει  ένα με ΄δυο ήρωες  μοιάζει έτοιμη να κάνει τη διαφορά και να  επανέλθει σε επιτυχία ,για πρώτη  φορά μετά το 2006.  Υπάρχει ενθουσιασμός στην ομάδα, ο Μαντσίνι διαχειρίζεται εξαιρετικά το ρόστερ και κυρίως τα αποδυτήρια έχουν χαρακτήρα πραγματικής οικογένειας. Αγωνιστικά, αμφίβολοι οι Φλορέντσι και Κιελίνι. 30 παιχνίδια αήττητη(ισοφάρισαν το all time ρεκορ του Πότσο απο τη δεκαετία το 1930) και 11 ματς χωρίς παραβίαση εστίας.

Οι Αυστριακοί δεν έχουν ,στην κυριολεξία, τίποτα να χάσουν.  Εκαναν δύο νίκες κόντρα σε Ουκρανία και Σκόπια, έχασαν ,αλλα με ψηλά το κεφάλι, από την  Ολλανδία και  πάνε να πάρουν ότι καλύτερο μπρούν απο την Ιταλία, στο Γουέμπλει. Ο Φόντα θα έχει στην διάθεση του και τον Μπάουμγκάρντνερ, οπότε  άπαντες θα είναι παρόντες στο κάλεσμα του Φόντα.

Προϊστορία;  5-2-0 από το 1934 και το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι 1-0, τελευταίο το 2-2 το 2008 σε φιλικό.  

Εκτίμηση: Ξεκάθαρο φαβορί η Ιταλία και εύκολα η δύσκολα θα περάσει. 

Κυριακη 27-06

Ολλανδία-Τσεχία 19:00 («Φέρεντς Πούσκας», Βουδαπέστη)

Στη Βουδαπέστη ,η  Ολλανδία κοντράρεται με μία ομάδα -αίνιγμα.  Οι “Οράνιε” καθοδηγούμενοι με μαεστρία απο τον Φράνκ Ντε Μπούρ, κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι στον όμιλο  και έπαιξαν μάλιστα και πολύ καλό ποδόσφαιρο. Το φοβερό της υπόθεσης είναι πως και στο τελευταίο ματς  απέναντι και στα Σκόπια, με πολλές αλλαγές, κατάφερε να δείξει χαρακτήρα και να επικρατήσει με 3-0.  Μεγάλος πρωταγωνιστής ο  Ντεπάι.

Οι Τσέχοι  έδειξαν χαρακτήρα σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο ,νίκησαν τη Σκωτία με 2-0, έμειναν στο 1-1 με Τσεχία και έχασαν δύσκολα από την Αγγλία. Είναι ομάδα που σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται να την υποτιμήσεις.

Προϊστορία: Στο Γιούρο έχουν παίξει σε φάση ομίλων δύο φορές, το 2000 νίκησε η Ολλανδία(1-0) ,το 2004 στην Πορτογαλία νίκησε η Τσεχία με 2-3

Εκτίμηση:  Γκολ -γκολ και πρόκριση Ολλανδίας

Βέλγιο-Πορτογαλία 22:00 («Λα Καρτούχα», Σεβίλλη)

Το βέλγιο είναι ίσως η καλύτερη επιθετική ομάδα του θεσμού. Στο 3-4-3 του Μαρτίνες η ομάδα  έχει σπουδαίες επιθετικές αρετές με Ντε Μπράινε και Λουκάκου σε τρομερή κατάσταση, υπάρχουν αδυναμίες στην άμυνα.

Η Πορτογαλία, έχει δείξει απίστευτα μέτριο πρόσωπο. Νίκησε δύσκολα την Ουγγαρία με 3-0 , μεγκολ απο το 82 και μετά, έχασε εύκολα από τους  Γερμανούε με 4-2 και στο ματς με την Γαλλία είχαμε ένα φοβερά σκληρό και ανταγωνιστικό παιχνίδι με τον Ρονάλντο σε εξαιρετική κατάσταση. Το θέμα είναι ότι η ομάδα, ειδικά πίσω έχει θέματα και Λουκάκου -Ντε΄Μπράινε δεν υπάρχει συγχώρεση.

Προϊστορία: Από το 1989  και τα προκριματικά του Μουντιάλ ,οι  Βέλγοι δεν έχουν κερδίσει είτε σε επίσημο ,είτε φιλικό ματς την Πορτογαλία.

Εκτίμηση:  1 /Οver 

 

 

Δευτέρα 28-06

 

Κροατία-Ισπανία 19:00 («Πάρκεν», Κοπεγχάγη)

Σε τρία ματς έδειξαν διαφορετικά πρόσωπα οι Κροάτες. Μέτριοι στην ήττα από  την Αγγλία, ένα καλό και ένα κακό πρόσωπο  στο 1-1 με την  Τσεχία και  εξαιρετικό, με ηγέτη τον Μόντριτς, στη νίκη με 3-1 απέναντι στους Σκωτσέζους. Πολλά θα κριθούν απο την απόδοση του 35 χρονου άσου της Ρεάλ , πρόβλημα η απουσία καθαρού  σέντερ φορ.

Οι Ισπανοί  ξέσπασαν απέναντι στη Σλοβακία με το επιβλητικό 5-0 . Ουσιαστικά, πάντως, σε κανένα απο τα δύο ματς με Σουηδία(0-0) και Πολωνία (1-1) ,δεν εντυπωσίασαν.  Υπάρχει κριτική στον Λουίς Ενρίκε , ο οποίος πριν το τελευταίο παιχνίδι,  μίλησε χστους παίκτες του θέλοντας να τους ξυπνήσει τον  εγωισμό.

Προϊστορία:  4-1-2, Οι Κροάτες νίκησαν με 3-2 για το Nations League τo 18 (Ζάγκρεμπ)  και έχασαν  6-0  στο Ελτσε.

Εκτίμηση: Over 

Γαλλία-Ελβετία 22:00 («Νατσιονάλ», Βουκουρέστι)

Oι “Τρικολόρ”  δεν πείθουν με τις εμφανίσεις τους. Νίκησαν με 1-0 την  Γερμανία, με αυτογκολ, μέτρια εμφάνιση  στο 1-1 με την Ουγγαρία, καλύτεροι στο 2-2 με την Πορτογαλία ,αλλά με αρκετά κενά στην άμυνα. Το καλό είναι ότι ξεμπούκωσε ο Μπενζεμά, αλλά γενικά η ομάδα έχει θέματα ,ειδικά στην άμυνα.

Οι Ελβετοί, μάζεψαν τέσσερις βαθμούς στον όμιλο, νίκησαν τους Τούρκους στον “τελικό” για την πρόκριση, βγάζοντας χαρακτήρα και γενικά υπό τον Πέτκοβιτς έχουν μία συνέπεια. Ισορροπία στις γραμμές , παίκτες -εργαλεία, μοναδικό ψεγάδι ότι στην κακή τους μέρα μπορεί να εκτεθούν από τους μη ποιοτικούς αμυντικούς.

Προϊστορία:1-4-0 στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια μεταξύ τους , αλλά στο Euro  του 2004 , oι Γάλλοι είχαν κερδίσει με 3-1 

Εκτίμηση: 2-3 τέρματα

 

 

Τρίτη 29/06

Αγγλία-Γερμανία 19:00 («Γουέμπλεϊ», Λονδίνο)

Το πιο μεγάλο ντέρμπι. Οι Αγγλοι, πιο ώριμοι απο ποτέ, χωρίς την  τρομερή επιθετική συγκομιδή, αλλά με υπομονή, σύνεση και focus στηνν άμυνα, πέρασαν πρώτη στον όμιλο και με επαγγελματικές νίκες αλλά και μία ισοπαλία κόντρα στη Σκωτία(0-0). ,πέρασαν πρώτοι στον όμιλο.

Οι Γερμανοί πέρασαν στον άλλο άκρο του αποκλεισμού αλλά τους έσωσε ο Γκορέτσκα. Ο Λέβ προσπαθεί να μιμηθεί την Σίτο του Γκουαρδιόλα,αλλά τα εργαλεία του, πλήν του Γκουντογκάν δεν είναι ίδια. Βέρνερ και Χάβερτζ είναι σε καλή κατάστασ,η  ερωτηματικό η άμυνα

Προϊστορία:Σε δύο Γιούρο, η Αγγλία νίκησε 1-0 σε φάση ομίλων το 2004 ,στο Γουέμπλει,το 1996,1-1 στον ημιτελικό και πρόκριση Γερμανών στα πέναλτι.

Εκτίμηση: Πρόκριση Αγγλων

Σουηδία-Ουκρανία 22:00 («Χάμπντεν Παρκ», Γλασκώβη)

Μία λέξη χαρακτηρίζει τη Σουηδία. Κυνισμός. Καλή ομάδα, ισορροπημένη, δεν έχει πάρει γκολ απο τους Φορ που δημιουργούν αλλά δεν έχουν βρεί δίχτυα(Μπεργκ ,Ισάκ) ωστόσο ο Φόρσμπεργκ δίνει λύσεις.  Εχει συνέπεια στις γραμμές της  και στον όμιλο έδειξε πως μπορεί να κάνει πράγματα.

Η Ουκρανία μπήκε απο το παράθυρο στους “16” Απογοήτευσε στο ματς με την Αυστρία,(0-1) , αλλά δεν μπορείς να την υποτιμήσεις. Κλειδιά, οι Γιαρμολένκο και  Γιάρεμτσουκ που αν βρούν χώρους είναι ζημιάρηδες, επίσης θετικό πρόσημο έχει να κάνει με τα αποδυτήρια όπου ο Σεφτσένκο έχει τον σεβασμό παό τους παίκτες του.

Προϊστορία:Το 2012 ο Σεφτσένκο είχε σκοράρει 2 γκολ στη νίκη  επί των Σουηδών στην πρεμιέρα του Γιούρο

Εκτίμηση: 2-3 τέρματα

 

 

(Visited 8 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Αβραμίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x