ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Ουρουγουάη – Παραγουάη

Κόπα Αμέρικα: Ουρουγουάη – Παραγουάη
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Αμέρικα και σπουδαίο βαθμολογικά ματς στο «Νίλτον Σάντος» του Ρίο, καθώς η Ουρουγουάη θέλει να αποφύγει την 4η θέση και η Παραγουάη να διατηρηθεί στην 2η ώστε οι δύο ομάδες να έχουν προσιτό αντίπαλο στα προημιτελικά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι 10 ομάδες που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση, έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους των πέντε, από τους οποίους την πρόκριση στα χιαστί νοκ άουτ προημιτελικά θα πάρουν αυτές που θα τερματίσουν από την 1η ως και την 4η θέση. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς. Στον 1ο όμιλο μετέχουν η Αργεντινή, η Βολιβία, η Ουρουγουάη, η Χιλή και η Παραγουάη και στον 2ο η διοργανώτρια Βραζιλία, η Κολομβία, η Βενεζουέλα, το Περού και το Εκουαδόρ.

Επτά βαθμοί για την Αργεντινή που βρίσκεται στην 1η θέση του 1ου ομίλου, ένας λιγότερος για την Παραγουάη, πέντε για την Χιλή, η οποία όμως έχει ολοκληρώσει τα ματς που έπρεπε να δώσει και έχει σήμερα ρεπό, τέσσερις για την Ουρουγουάη, ενώ 5η και στο μηδέν η ήδη αποκλεισμένη όπως προαναφέρθηκε Βολιβία. Ολοκληρωμένος επίσης από χθες ο 2ος όμιλος, με την Βραζιλία στην 1η θέση, το Περού στην 2η, την Κολομβία στην 3η και το Εκουαδόρ στην 4η, με την ομάδα που έμεινε 5η και φυσικά αποκλείστηκε να είναι η Βενεζουέλα.

Σε ρηχά νερά η Ουρουγουάη τόσο στο 0-1 της πρεμιέρας από την Αργεντινή όσο και το 1-1 της 2ης αγωνιστικής με την Χιλή, με την ομάδα όμως του 74χρονου Όσκαρ Ταμπάρες να επικρατεί 2-0 στην συνέχεια της Βολιβίας, αποφεύγοντας φυσικά τις περιπέτειες. Με νίκη σήμερα θα βρεθεί στην 2η θέση, ενώ με ισοπαλία ή ήττα θα παραμείνει στην 4η και θα πέσει στα νοκ άουτ πάνω στην Βραζιλία. Στην αντίπερα όχθη, 3-1 στην πρεμιέρα σε βάρος της Βολιβίας, πραγματοποιώντας μάλιστα την ανατροπή, 0-1 ακολούθως από την Αργεντινή, ενώ 2-0 στην συνέχεια σε βάρος της Χιλής, με την Παραγουάη απόλυτα δίκαια στην 2η θέση, έχοντας μάλιστα την ευχέρεια σήμερα να επιλέξει, όσο παράξενο και αν ακούγεται, αντίπαλο. Ελπίδες βέβαια υπάρχουν και για την 1η θέση, αλλά μάλλον στα χαρτιά, καθώς  θα πρέπει να κερδίσει το σημερινό ματς και να γνωρίσει την ήττα την ίδια ώρα η Αργεντινή από την Βολιβία.

Προϊστορία: Επικράτηση με 3-0 για την Ουρουγουάη στον τελικό του 2011, στο Κόπα Αμέρικα της Αργεντινής, ενώ 1-1 το 2015 σε αυτό της Χιλής, στις δύο επίσημες μονομαχίες της με την Παραγουάη την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα. Άξιο αναφοράς, από την προ δεκαετίας ομάδα του τελικού, υπάρχουν και στην φετινή αποστολή της Ουρουγουάης, οι Μουσλέρα, Γκοδίν, Κοάτες, Σουάρες και Καβάνι.

Ματς στο οποίο για να κάνεις μια εκτίμηση, θα πρέπει να σκεφτείς ποιος θα θέλουν να είναι ο πιθανός τους αντίπαλος στα νοκ άουτ. Με αρκετό ρίσκο, πιθανολογώ πως η Ουρουγουάη θα θέλει να αποφύγει την Βραζιλία, έστω και αν τερματίζοντας στην 2η θέση θα βρει απέναντι της την επικίνδυνη μεν αλλά σαφώς πιο βατή Κολομβία, όπως και ότι η Παραγουάη πολύ πιθανό να επιλέξει την 3η θέση, με ήττα, για να πέσει πάνω στο Περού. Αυτό που μένει βέβαια, να δούμε αν τα παραπάνω θα αποδειχθούν φυσικά και στον αγωνιστικό χώρο ή αν οι δύο ομάδες έχουν εντελώς διαφορετική προσέγγιση και επιλογές.

Εκτίμηση:  1

(Visited 40 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x