ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Euro2020

Euro 2020: Σουηδία -Ουκρανία

Euro 2020: Σουηδία -Ουκρανία
Spread the love

Στο “Χάμπτεν Πάρκ” , η Σουηδία κοντράρεται με την Ουκρανία στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των “16” του Εuro 2020.

Oι Σουηδοί  βρίσκονται για τρίτη φορά στην ιστορία τους  σε ματς τελικής φάσης  ελπίζοντας να πάνε όσο πιο ψηλά γίνεται.   Είναι σε πολύ καλή κατάσταση , έχουν αρκετά καλή ισορροπία σιτς γραμμές τους προσέχοντας αρκετά το αμυντικό κομμάτι και βγάζοντας γρήγορο τρανζίσιον με τους Ισάκ -Φόρσμπεργκ να είναι ιδιαίτερα γρήγοροι και κινητικοί. Ειδικά ο τελευταίος, έχει σκοράρει  τέσσερα γκολ από τα πέντε γκολ της ομάδας του στη φετινή διοργάνωση , το άλλο ο Κλάεσον στο νικητήριο  με τους Πολωνούς.

Αυτό που χαρακτηρίζει την ομάδα του Αντερσον είναι ο ποδοσφαιρικός της χαρακτήρας . Τις περισσότερες φορές  προσαρμόζει τα παιχνίδια στο δικό της κομμάτι και σπάνια χάνει τον στόχο στα ματς, εξαίρεση το παιχνίδι ροντέο με την Πολωνία όπου ενώ κέρδιζε 2-0, ο Λεβαντόφσκι πήγε να γυρίσει το ματς μόνος του. Μέχρι που ήρθε ο Κλάεσον και έστειλε  στην αγκαλιά της ομάδας τουστους Ουκρανούς. Στο 4-4-2, το μοναδικό ερωτηματικό είναι το αν θα ξεκινήσει  ο Κουλουσέφσκι αντι του Κουάισον, που απογοήτευσε με την Πολωνία, ως παρτενερ του άσου της Σοσιεδάδ..

Η Ουκρανία, κατάφερε στην τρίτη και …φαρμακερή παρουσία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατάφερε, έστω και απο τύχη ,ελέω αποτελεσμάτων στα άλλα ματς. Στους ομίλους ,η ομάδα νίκησε μόνο τα Σκόπια,έχασε απο Ολλανδία (3-2)   και στο χειρότερο της ματς από την Αυστρία με 1-0.

Ο Σεφτσένκο ,πλήν του μέσου Ζουμπκοφ, δεν έχει  προβλήματα με απουσίες  και θέλει απέναντι στην ομάδα στην οποία έβαλε γκολ ,δύο μαλιστα στο Euro του 12 ,να γράψει ιστορία . Ηταν μάλιστα απο τα τελευταία παιχνίδια της καριέρας του.

Προϊστορία: Στο μοναδικό επίσημο ματς, το 2012 , νίκησαν οι Ουκρανοί ,ενώ στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια, φιλικά, αμφότερες έχουν απο μία νίκη και μία ισοπαλία. 

Εκτίμηση:  Είναι ένα ματς που σε κάθε περίπτωση  το αποτέλεσμα είναι ανοικτό . Οι Σουηδοί είναι το φαβορί, αλλά οι Ουκρανοί, ως αουτσάιντερ, απειλούν.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ ημίχρονο /2-3 τέρματα.

 

(Visited 13 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Αβραμίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x