Euro2020 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Euro2020: Αγγλία- Γερμανία

Euro2020:  Αγγλία- Γερμανία
Spread the love

Στο Wembley παρουσία 40.000 κόσμου η Αγγλία θα επιδιώξει να κερδίσει την Γερμανία για πρώτη φορά από τον τελικό του Μουντιάλ το 1966 σε ένα major τουρνουά για να βρεθεί στα προημιτελικά της Ρώμης όπου θα βρει απέναντι της τον νικητή του αποψινού ζευγαριού ανάμεσα σε Σουηδία και Ουκρανία.

Τα “Τρία Λιοντάρια” δεν έχουν προκριθεί ποτέ τους , πλην μιας φοράς το 1996, σε νοκ άουτ τελικής φάσης ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από το 1980.

Τότε και πάλι στο Wembley είχαν προκριθεί εις βάρος της Ισπανίας στην διαδικασία των πέναλτι στα προημιτελικά για να αποκλειστούν στην συνέχεια από την αποψινή τους αντίπαλο και μετέπειτα κάτοχο του τίτλου Γερμανία με τον ίδιο τρόπο.

Μπορεί η παράδοση τους να είναι κακή στα νοκ άουτ όπως βέβαια και απέναντι στα πάντσερ – στο Λονδίνο οι Γερμανοί όχι μόνο είναι αήττητοι αλλά έχουν κερδίσει στις 5/7 (!) τελευταίες “εξορμήσεις” τους εκεί- αλλά τουλάχιστον το momentum τους είναι καλό.

Μην ξεχνάμε πως είναι αήττητοι εδώ και 9 αγωνιστικές σε όλες τις διοργανώσεις εκ των οποίων οι 4 είναι νίκες όλες με το ίδιο σκορ: 1-0 ενώ το πιο εντυπωσιακό στατιστικό τους είναι πως έχουν κρατήσει μηδέν παθητικό εδώ και 450 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ σκέφτεται σοβαρά να εγκαταλείψει το “4-2-3-1” και να επιστρέψει στο “3-4-3” με τους: Μαγκουάιρ- Στόουνς και τον Γουόκερ στα μετόπισθεν και τους: Λουκ Σο -Σάκα στις πλευρές.

Στον άξονα οι: Ράις- Φίλιπς που είναι οι πιο φορμαρισμένοι με τον Κέιν στο “9” και τους: Μάουντ- Στέρλινγκ στα άκρα.

Τα “πάντσερ” προκρίθηκαν με πολύ κόπο και ιδρώτα στα νοκ άουτ αφού μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Γαλλία (0-1) και το ξέσπασμα απέναντι στην Πορτογαλία ( 4-2) χρειάστηκαν ένα γκολ του Γκορέτσκα στο φινάλε για να ισοφαρίσουν τους Μαγγυάρους (2-2) και να βρεθούν απόψε στο … φιλόξενο για αυτούς Wembley απέναντι στην Αγγλία.

Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε πως έχουν πολύ καλή παράδοση στα νοκ άουτ αφού όχι μόνο έχουν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά στα τελευταία τρία τουρνουά αλλά ουσιαστικά από το 1996 που η διοργάνωση πήρε την πιο διευρυμένη της μορφή έχουν φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά σε όσες περιπτώσεις έχουν προκριθεί στα νοκ άουτ.

Ο Γιοακίμ Λεβ στο τελευταίο του τουρνουά στον πάγκο της εθνικής Γερμανίας ξέρει πως το “αγκάθι” της ομάδας του είναι κυρίως στα μετόπισθεν αφού δεν έχει κρατήσει clean sheet σε κανένα από τα οχτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια της σε major διοργάνωση ενώ και στην επίθεση η απουσία ενός κλασικού “9αριου” είναι εμφανής.

Επιμένει στα τρία στόπερ ( Γκίντερ, Χούμελς και Ρίτιγκερ) ενώ στην μεσαία γραμμή τον Κροος θα πλαισιώσει ο Γκορέτσκα αφού ο Γκιντογκάν προέρχεται από τραυματισμό.

Μπροστά , επιστρέφει ο πολυμήχανος Μίλερ μαζί με τον Χάβετζ και τον Γκνάμπρι.

Προϊστορία: Το αποψινό θα είναι το 13ο μεταξύ τους παιχνίδι στο Wembley. Η Αγγλία έχει κερδίσει τα 4/5 πρώτα αλλά στην συνέχεια κανένα από τα εφτά πιο πρόσφατα εκ των οποίων τα πέντε είναι 2ιπλα.

* Σε απόδοση 3,45 η πρώτη μου σκέψη είναι σε μια πολύ πιθανή ισοπαλία και μετά από…συναίσθημα και έμπνευση θα αγοράσω την πρόκριση των Εγγλέζων οι οποίοι εκτιμώ πως έτσι και αλλιώς υπερτερούν έστω στα σημεία.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ

(Visited 42 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x