ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Αργεντινή – Κολομβία

Κόπα Αμέρικα: Αργεντινή – Κολομβία
Spread the love

Στο «Εστάντιο Νασιονάλ» της Μπραζίλια ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός του Κόπα Αμέρικα, ανάμεσα στην Αργεντινή και την Κολομβία, σημειώνοντας πως στον τελικό περιμένει ήδη η διοργανώτρια Βραζιλία, η οποία επικράτησε τα ξημερώματα 1-0 του Περού. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Ισοπαλία με 1-1 στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων με την Χιλή για την Αργεντινή, η οποία όμως πήρε στην συνέχεια σχετικά εύκολα την πρωτιά στο 1ο γκρουπ, καθώς επικράτησε 1-0 τόσο της Ουρουγουάης όσο και της Παραγουάης και 4-1 της Βολιβίας. Επικράτηση με 3-0 ακολούθως στα προημιτελικά και τη μονομαχία της με το Εκουαδόρ, με το σκορ όμως να μη λέει την αλήθεια, καθώς η ομάδα του 43χρονου Λιονέλ Σκαλόνι ζορίστηκε αρκετά από την αξιόμαχη αντίπαλο της. Δοκάρι από τον Λιονέλ Μέσι στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου με το σκορ στο 0-0, με την Αργεντινή να ανοίγει πάντως το σκορ με τον Ντε Πάουλ στο σαράντα. Ρίσκο στην συνέχεια από την ομάδα του Εκουαδόρ, η οποία προσπάθησε με πείσμα για την ισοφάριση, με την Αργεντινή όμως να βρίσκει χώρους και να δίνει ανέλπιστα θριαμβευτικό τόνο στην επικράτηση της με δύο τέρματα από τους Μέσι και Λαουτάρο Μαρτίνεθ στο φινάλε. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει του σημερινού ημιτελικού.

Στον αντίποδα, στην 3η θέση του 2ου ομίλου η Κολομβία, η οποία μάλιστα μετά το τυχερό 1-0 της πρεμιέρας σε βάρος του Εκουαδόρ, έφτασε στα ημιτελικά χωρίς να πανηγυρίσει άλλη νίκη. Πιο συγκεκριμένα, 0-0 στην συνέχεια με την Βενεζουέλα, 1-2 τόσο από την διοργανώτρια Βραζιλία όσο και το Περού, ενώ λευκή ισοπαλία στον προημιτελικό με την Ουρουγουάη, πανηγυρίζοντας ακολούθως την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι. Επιστροφή επίσης για τον Κουαδράδο, ο οποίος ήταν τιμωρημένος στον προημιτελικό με την Ουρουγουάη, όχι όμως και για το μέσο της Πόρτο, Ουρίμπε, που ο τραυματισμός του αποδείχθηκε πιο σοβαρός και του στερεί όχι μόνο την συμμετοχή του σήμερα, αλλά και στον τελικό, αν βέβαια η Κολομβία πραγματοποιήσει την έκπληξη.

Προϊστορία: Λευκή ισοπαλία το 2015 στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα της Χιλής και πρόκριση στην συνέχεια για την Αργεντινή στην διαδικασία των πέναλτι, ενώ 2-0 για την Κολομβία το 2019 στην προηγούμενη διοργάνωση στην φάση των ομίλων, στις δύο επίσημες μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Εκτίμηση μου, πως η Αργεντινή θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί στην κανονική διάρκεια του ημιτελικού, ώστε να αποφύγει τις περιπέτειες και την διαδικασία των πέναλτι. Μεγάλο επιπλέον το κίνητρο για την Αργεντινή και τον Λιονέλ Μέσι, το να βρεθούν στον τελικό απέναντι στην Βραζιλία και να σηκώσουν το τρόπαιο μέσα στο σπίτι της μεγάλης αντιπάλου της.

Εκτίμηση:  1

(Visited 38 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x