ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Euro2020

Euro2020: Ιταλία- Ισπανία

Euro2020:  Ιταλία- Ισπανία
Spread the love

Στο Wembley παρουσία μερικών λίγων χιλιάδων Ιταλών και Ισπανών -που διαμένουν μόνιμα στην Αγγλία- έρχονται απόψε αντιμέτωπες η εντυπωσιακή Σκουάντρα Ατζούρα του Ρομπέρτο Μαντσίνι που θα κυνηγήσει την 4η παρουσία της σε έναν τελικό Euro απέναντι στην νεανική Ισπανία του Λουίς Ενρίκε που βρίσκεται σε ημιτελικά τελικής φάσης ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά από 9 χρόνια και έχοντας ως “σύμμαχο” μια ιδιαίτερη παράδοση που την θέλει και στις τρεις προηγούμενες φορές που έφτασε στους “4” ( 1964, 2008, 2012) να κατακτά και το τρόπαιο.

Μάλιστα την τελευταία χρονικά από αυτές είχε συντρίψει με 4-0 την αποψινή της αντίπαλο στον τελικό του Κιέβου.

Οι Ιταλοί έχουν μόλις μια κατάκτηση Euro στην ιστορία τους και αυτή ήταν το μακρινό 1968 ενώ αριθμεί και δυο ακόμη χαμένους τελικούς . Μάλιστα στην πιο πρόσφατη χρονικά παρουσία τους σε έναν τελικό το 2012 είχαν γνωρίσει την συντριβή από την Ισπανία στο Κίεβο με 4-0.

Ωστόσο από φίλους και εχθρούς θεωρείται ως η πιο εντυπωσιακή εθνική ομάδα στο τρέχον τουρνουά μετρώντας 3/3 νίκες στον όμιλο , μια πρόκριση στην παράταση εις βάρος της Αυστρίας στο πρώτο νοκ άουτ και μια δίκαιη νίκη με 2-1 επί του Βελγίου Νο 1 Ranking UEFA στα προημιτελικά.

Τρέχει ένα αήττητο πλέον σε 32 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις εκ των οποίων οι 27 είναι νίκες ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μετράνε και ένα αήττητο οι 11/13 πιο πρόσφατες ήταν με μηδέν παθητικό.

Πλήγμα η απουσία του Σπινατσόλα αφού έκανε καταπληκτικό τουρνουά και την θέση του απόψε θα πάρει ο Έμερσον της Τσέλσι ενώ οι υπόλοιποι “10” θα είναι οι γνωστοί που ξεκίνησαν και κόντρα στο Βέλγιο με τον Κιέζα να κρατάει την θέση βασικού από τον Μπεράρντι και τον Βεράτι αντί του Λοκατέλι δίπλα σε Ζορζίνιο και Μπαρέλα στην μεσαία γραμμή.

Οι Ισπανοί έχουν κατακτήσει 3 τρόπαια εκ των οποίων τα δυο στα τρία πιο πρόσφατα τουρνουά ( 1964, 2008, 2012) αλλά απόψε βρίσκονται σε ημιτελικά για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια.

Ωστόσο είναι αξιοσημείωτο πως οι Φούριας Ρόχας έχουν κατακτήσει το τρόπαιο και στις τρεις αυτές περιπτώσεις ενώ πολλοί την συγκρίνουν με την Πορτογαλία που κατέκτησε το Euro το 2016 αφού οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος είχαν αποκλείσει στους “16” την Κροατία στην παράταση τότε όπως συνέβη και φέτος με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε ενώ οι Πορτογάλοι είχαν μόνο ισοπαλίες σε εκείνο το Euro σε αντίθεση με τους Ισπανούς που κέρδισαν σε 90λεπτο μονάχα την Σλοβακία ( 5-0).

Επίσης είναι αήττητοι σε 13 αγώνες ενώ έχουν φέρει 7 Under 2,5 σε αυτά τα παιχνίδια.

Οι Φούριας Ρόχας δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του Πάμπλο Σαράμπια και την θέση του θα πάρει ο Ντάνι Όλμο με τον Φεράν Τόρες στο άλλο άκρο της επίθεσης και τον Μοράτα στο “9”.

Ένα δίλημμα φαίνεται να υπάρχει στο κέντρο της άμυνας με τον Παού Τόρες να έχει περισσότερες πιθανότητες από τον Ερίκ Γκαρθία για να βρεθεί δίπλα στον Λαπόρτ.

Προϊστορία: Οι δυο τους έχουν συναντηθεί στα τρία προηγούμενα Euro σε νοκ άουτ αναμετρήσεις με τους Ισπανούς να προηγούνται με 2-1 νίκες.

* Η επιλογή μου εδώ θα είναι το Goal ή το Over 2,5 αφού θεωρώ πως το ματς θα είναι ανοιχτό αφού έχουμε να κάνουμε με τις δυο πιο παραγωγικές ομάδες – σε δημιουργία φάσεων ( Ιταλία 101, Ισπανία 95 ) αλλά και σε γκολ ( 11-12)

Μου αρέσει το Over 8,5 στα κόρνερ επίσης αλλά πέναλτι και κάρτες δεν θα παίξω λόγω Μπρίχ.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Goal ή Over 2,5

(Visited 5 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x