ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Conference League: Σούντουβα – Βαλμιέρα   

Conference League: Σούντουβα – Βαλμιέρα   
Spread the love

Γειτονική μονομαχία ανάμεσα στην Σουντούβα και την Βαλμιέρα για τον 1ο προκριματικό γύρο του Conference League, με την πρώτη τους κόντρα σήμερα στη Λιθουανία και τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στη Λετονία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 1ο προκριματικό γύρο του Conference League δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον επόμενο γύρο με την πολωνική Ρακόφ.

Στην 2η θέση του περσινού πρωταθλήματος η Σουντούβα και το -2 από την πρωταθλήτρια Ζαλγκίρις, βλέποντας να χάνει το στέμμα του πρωταθλητή μετά από τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις (2017-19) την τελευταία αγωνιστική και την ήττα στο ντέρμπι στην έδρα της αντιπάλου της με 0-3. Σε εξέλιξη πλέον και το φετινό πρωτάθλημα της Λιθουανίας, με την Σουντούβα στο -2 από την Ζαλγκίρις, μετά το 2-0 της Παρασκευής που μας πέρασε στην έδρα της Μπάνγκα. Άξιο αναφοράς, πως υπάρχουν δύο Έλληνες στο ρόστερ της Σουντούβα, ο γκολκίπερ Γιαννίκογλου και ο επιθετικός Γκαργκαλατζίδης, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του στο ματς της Παρασκευής στην έδρα της Μπάνγκα.

Στην άλλη πλευρά, στην 3η θέση του περσινού πρωταθλήματος Λετονίας η Βαλμιέρα, πολύ μακριά πάντως από την κορυφή, καθώς είχε απόσταση 22 βαθμών από την πρωταθλήτρια Ρίγα. Στην 3η θέση και το -2 από την πρωτοπόρο Ρίγας FS, στο φετινό, μετά το εντός 4-0 της Παρασκευής που μας πέρασε σε βάρος της Νταουγκάβπιλς, ενώ άξιο αναφοράς, πως η σημερινή θα είναι η μόλις δεύτερη συμμετοχή της στην Ευρώπη, μετά το περσινό 0-3 στην Πολωνία από τη Λεχ Πόζναν και τον αποκλεισμό της στον 1ο προκριματικό του Γιουρόπα.

Προϊστορία: Μία ισοπαλία και δύο ήττες για την Σούντουβα, σε τρία εντός έδρας ματς στο παρελθόν με ομάδες της Λετονίας, ενώ «παρθενική» επίσκεψη της Βαλμιέρα στη Λιθουανία.

Επιλογή ρίσκου ο «άσος», αν και προβληματίζει το ότι η Σούντουβα δεν έχει κερδίσει ποτέ εντός έδρας ομάδες της Λετονίας, ποντάροντας περισσότερο στο ότι έχει πολύ περισσότερες παραστάσεις στα προκριματικά των ευρωπαϊκών κυπέλλων σε σχέση με την Βαλμιέρα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 7 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x