ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Γκοϊάς – Ναούτικο

Βραζιλία Β΄: Γκοϊάς – Ναούτικο
Spread the love

Ντέρμπι ανόδου στην Γκοϊανία, εκεί όπου η 5η στον βαθμολογικό πίνακα Γκοϊάς στοχεύει όχι μόνο στο τρίποντο που θα την φέρει στην πρώτη τετράδα, αλλά και στο να σπάσει ταυτόχρονα το αήττητο της πρωτοπόρου Ναούτικο.

Αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών για την Γκοϊάς, η οποία μετράει δύο νίκες στην Γκοϊανία και ισάριθμες ισοπαλίες μακριά από το γήπεδο της στο διάστημα αυτό, μετά και το 1-1 της περασμένης εβδομάδας στο Σαλβαντόρ με την τοπική Βιτόρια και η οποία ανέβηκε στην 5η θέση και το -1 από την πρώτη τετράδα. Πολλές και σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν στο ματς με την Βιτόρια, στο οποίο μάλιστα υπήρχαν και τέσσερα δοκάρια, τρία για τους γηπεδούχους και ένα για την Γκοϊάς, με το 1-0 για την ομάδα της Γκοϊανίας στο πενήντα πέντε, με κοντινό πλασέ του Νταντά Μπελμόντε και το 1-1 για αυτή του Σαλβαντόρ τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Τέσσερις νίκες για την Γκοϊάς, σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα στην Γκοϊανία, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Στην άλλη πλευρά, επιβλητικό 5-0 για τη Ναούτικο την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την Οπεράριο, βλέποντας την ομάδα του Ρεσίφε όχι μόνο να επιστρέφει στα τρίποντα μετά από τέσσερις αγωνιστικές, αλλά να διατηρεί τόσο το αήττητο όσο και την  1η θέση και το +1 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα, Κοριτίμπα. Ξέσπασμα για τη Ναούτικο, καθώς βρέθηκε 2-0 μπροστά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο και 4-0 στο πενήντα έξι, με το κερασάκι στην τούρτα στο ενενήντα, αφήνοντας πίσω της τρεις σερί ισοπαλίες, το 0-0 στην έδρα της Λοντρίνα, το 1-1 φιλοξενώντας την Ρέμο και το 1-1 στο Μασεϊό με την τοπική Κλαμπ Ρεγκάτας. Δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες για τη Ναούτικο, σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Αφλίτος» του Ρεσίφε, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τέσσερις μονομαχίες ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία στην Γκοϊανία, με τη Ναούτικο να επικρατεί 2-1 στην πρώτη εξ αυτών το 2011, ενώ 2-1 στην συνέχεια για την Γκοϊάς το 2013, 4-2 το 2016 και 2-0 το 2017.

Ιδιαίτερα αποτελεσματική η Γκοϊάς στην Γκοϊανία, εκεί όπου όχι μόνο διατηρεί το απόλυτο στο φετινό πρωτάθλημα (4-0-0), αλλά και το μηδέν παθητικό (Κονφιάνσα 2-0, Κλαμπ Ρεγκάτας 1-0, Αβαΐ 3-0, Βάσκο 1-0). Επιλογή μεγάλου ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, εκτιμώντας πως η Γκοϊάς είναι ικανή να δώσει τέλος στο αήττητο σερί της πρωτοπόρου Ναούτικο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 14 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x