ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Κολομβία – Περού  

Κόπα Αμέρικα: Κολομβία – Περού  
Spread the love

Στο «Εστάντιο Νασιονάλ» της Μπραζίλια, ο «μικρός» τελικός ή αυτός της παρηγοριάς αν προτιμάτε, ανάμεσα στην Κολομβία και την ομάδα του Περού, οι οποίες παρά το γεγονός πως ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές στους ημιτελικούς, λύγισαν από την Αργεντινή και την διοργανώτρια Βραζιλία, αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι, σε αντίθεση πάντως με τον τελικό, όπου υπάρχει παράταση.

Στην 3η θέση του 2ου ομίλου της φετινής διοργάνωσης η Κολομβία, η οποία την έστειλε στα προημιτελικά απέναντι στην Ουρουγουάη, εκεί πάντως όπου μετά το μεταξύ τους 0-0 «επιβίωσε» στην διαδικασία των πέναλτι. Μια διαδικασία πάντως, στην οποία δεν είχε την ίδια τύχη στον ημιτελικό με την Αργεντινή, μετά το μεταξύ τους 1-1, στο οποίο μετά το γκολ που δέχθηκε στο έβδομο μόλις λεπτό, όχι μόνο κυριάρχησε και ισοφάρισε στο εξήντα ένα, αλλά θα μπορούσε και κάτι περισσότερο.

Στην άλλη πλευρά, στην 2η θέση το Περού του 2ου ομίλου το Περού, με χαρακτηριστικό πως ηττήθηκε στην φετινή διοργάνωση μόνο από την Βραζιλία, με 0-4 στην πρεμιέρας της φάσης των ομίλων και 0-1 στον ημιτελικό. Ενδιάμεσα αυτών, είχε επικρατήσει 2-1 στον όμιλο της σημερινής του αντιπάλου, ενώ προκρίθηκε στα νοκ άουτ προημιτελικά στην διαδικασία των πέναλτι σε βάρος της Παραγουάης, μετά το δραματικό μεταξύ τους 3-3.

Προϊστορία: Η σημερινή θα είναι η πέμπτη επίσημη μονομαχία ανάμεσα στην Κολομβία και το Περού την τελευταία δεκαετία, με πρώτη το 2-0 για τους «Ίνκας» το 2011 στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα της Αργεντινής. Λευκή ισοπαλία στην συνέχεια τόσο το 2015, στην φάση των ομίλων στο Κόπα Αμέρικα της Χιλής, όσο και το 2016 σε αυτό των ΗΠΑ, με την διαφορά πως ήταν στα προημιτελικά όπου η Κολομβία πανηγύρισε στην συνέχεια την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι. Τελευταία φυσικά το 2-1 που προαναφέρθηκε για το Περού στην φάση των ομίλων της φετινής διοργάνωσης.

Ακούγεται κλισέ, αλλά άγνωστες οι προθέσεις των ομάδων σε ένα «μικρό» τελικό, τον οποίο αρχίζουν να καταργούν οι περισσότερες διοργανώσεις. Παρόλα αυτά, ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, καθώς εκτιμώ πως στη Νότια Αμερική δεν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες σε επίπεδο Κόπα Αμέρικα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 7 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x