ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Ατλέτικο Παραναένσε – Μπραγκαντίνο

Βραζιλία: Ατλέτικο Παραναένσε – Μπραγκαντίνο
Spread the love

Σπουδαίο βαθμολογικά ματς στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα», με την Ατλέτικο Παραναένσε στην 3η θέση με 19 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα σημερινή της αντίπαλο.

Ήττα με 1-2 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Σάντος, με την Ατλέτικο Παραναένσε στην 3η θέση πλέον και στο -3 τόσο από την Παλμέιρας όσο και την σημερινή της αντίπαλο, έχοντας όμως και ένα ματς λιγότερο. Πιο απειλητική η Σάντος στο πρώτο ημίχρονο στο μεταξύ τους ματς, στο οποίο βρέθηκε δίκαια μπροστά στο σκορ στο τριάντα ένα και στο οποίο όμως η Ατλέτικο Παραναένσε ισοφάρισε, κόντρα στην ροή του αγώνα, με κοντινό πλασέ του Φερνάντο Κανεσίν στο τεσσαρακοστό πέμπτο λεπτό. Η ίδια εικόνα και στην επανάληψη, με την Σάντος να παίρνει και πάλι κεφάλι στο σκορ από αυτογκόλ του στόπερ Ζοσέ Ιβάλντο στο πενήντα, ενώ σπουδαία ευκαιρία από την Ατλέτικο Παραναένσε λίγο πριν το φινάλε, η οποία άγγιξε το 2-2 κόντρα στην ροή του αγώνα, στη μοναδική της αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο. Τρεις νίκες και μία ισοπαλία για την Ατλέτικο Παραναένσε, σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα», ενώ με την εθνική ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας στο Τόκιο, ο γκολκίπερ Σάντος και ο αριστερός μπακ χαφ Άμπνερ. Ακολουθεί επίσης μεσοβδόμαδα, η πρώτη της μονομαχία με την Αμέρικα Κάλι, για την φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Στον αντίποδα, αποτυχία σίγουρα για τη Μπραγκαντίνο το εντός 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής με τη νεοφώτιστη Κουιαμπά, καθώς όχι μόνο πέταξε στα σκουπίδια δύο ακόμα βαθμούς στο γήπεδο της, αλλά και γιατί έδωσε την ευκαιρία στην Παλμέιρας να την πιάσει στην κορυφή. Άξιο αναφοράς για τη Μπραγκαντίνο, πως ενώ είναι η μοναδική ομάδα που διατηρεί το αήττητο στο Μπραζιλεϊράο, έχει μόλις μία νίκη στο γήπεδο της, σε συνολικά πέντε ματς, μετρώντας φυσικά και τέσσερις ισοπαλίες, την στιγμή που μακριά από τη Μπραγάνσα έχει το απόλυτο (5-0-0). Το μοναδικό της τρίποντο μάλιστα στο «Ναμπιζάο» της Μπραγάνσα ήρθε από το 3-1 σε βάρος της συγκάτοικου της στην κορυφή και κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες, Παλμέιρας. Με την εθνική Βραζιλίας στο Κόπα Αμέρικα ο στόπερ Λέο Ορτίς και με την ολυμπιακή ομάδα της «σελεσάο» στο Τόκιο ο επιθετικός Κλαουντίνιο (φωτό), σημειώνοντας πως ακολουθεί μεσοβδόμαδα, η πρώτη της μονομαχία με την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε για την φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Προϊστορία: Λευκή ισοπαλία το 2012 και 1-1 στο ματς του περσινού πρωταθλήματος, στις δύο μονομαχίες ανάμεσα στην Ατλέτικο Παραναένσε και τη Μπραγκαντίνο την τελευταία δεκαετία στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα».

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση της με σημείο, με την Ατλέτικο Παραναένσε να είναι πολύ σκληρός αντίπαλος για οποιονδήποτε και ταυτόχρονα αήττητη στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα», με το σημερινό ματς όμως να αποτελεί και crash test, καθώς η Μπραγκαντίνο που έχει το απόλυτο μακριά από το γήπεδο της.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 3 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x