ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γκολντ Καπ: Τζαμάικα – Σουρινάμ

Γκολντ Καπ: Τζαμάικα – Σουρινάμ
Spread the love

Στο Ορλάντο το ματς που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της φετινής διοργάνωσης ανάμεσα στην Τζαμάικα και το Σουρινάμ, λίγες ώρες νωρίτερα από την αναμέτρηση ανάμεσα στην Κόστα Ρίκα και την Γουαδελούπη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι 16 ομάδες που συμμετέχουν χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων, όπου την πρόκριση στα προημιτελικά θα πάρουν οι δύο πρώτες. Στον 1ο όμιλο μετέχουν το Μεξικό, το Τρινιντάντ, το Σαλβαδόρ και η Γουατεμάλα, η οποία κλήθηκε την τελευταία σχεδόν στιγμή, καθώς το Κουρασάο αποχώρησε λόγω πολλών κρουσμάτων COVID-19. Στον 2ο όμιλο η ομάδα του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι τα φαβορί, απέναντι στη Μαρτινικά και την Αϊτή, οι ομάδες του 3ου προαναφέρθηκαν, ενώ στον 4ο μετέχουν το καλεσμένο Κατάρ, η Ονδούρα, ο Παναμάς και η Γρενάδα.

Δεδομένο πως η ομάδα της Τζαμάικα έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια και απόδειξη το ότι ήταν φιναλίστ τόσο το 2015 όπου ηττήθηκε στον τελικό από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και το 2017 από το Μεξικό. Στα ημιτελικά μάλιστα το 2019, ελπίζοντας φυσικά σε ανάλογη πορεία και στην φετινή διοργάνωση, ενώ δυνατό, τηρουμένων των αναλογιών ρόστερ, με παίκτες που αγωνίζονται και στο MLS αλλά και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στην αντίπερα όχθη, «πρωτάρα» στο Γκολντ Καπ η ομάδα του Σουρινάμ, η οποία πάντως έρχεται από τον «φυσιολογικό» αποκλεισμό στα προκριματικά του Μουντιάλ από τον ανώτερο Καναδά (0-4). Στο τιμόνι του Σουρινάμ ο 50χρονος Ολλανδός Ντιν Γκόρε, ενώ έντονο το ολλανδικό στοιχείο με αρκετούς παίκτες που έχουν ρίζες και αγωνίζονται στην χώρα της τουλίπας, σημειώνοντας πως στην αποστολή είναι και ο 33χρονος μέσος του ΠΑΟΚ, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο επίσημο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Χωρίς καμία απολύτως αξία στην τιμή που συνοδεύει την Τζαμάικα, ειδικά σε πρεμιέρα Γκολντ Καπ σε ουδέτερη έδρα, ειδικότερα κόντρα σε ένα αντίπαλο που δεν έχει πίεση.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 22 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x