ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Κατόλικα – Παλμέιρας    

Κόπα Λιμπερταδόρες: Κατόλικα – Παλμέιρας    
Spread the love

Στο «Σαν Κάρλος Ντε Αποκίντο» του Σαντιάγκο, η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Χιλής, Κατόλικα και την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες, Παλμέιρας, για την φάση των «16» της φετινής διοργάνωσης, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο «Αλιάνζ Πάρκε» του Σάο Πάολο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Στην 2η θέση του 6ου ομίλου η Κατόλικα, με την πρωταθλήτρια Χιλής να πανηγυρίζει την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική, καθώς με το εντός 2-0 σε βάρος της Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία), άφησε στην 3η θέση την σπουδαία Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη). Ένα πολύ κομβικό ματς, καθώς με ισοπαλία θα έμενε στην 3η θέση και θα συνέχιζε στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ με ήττα θα έμενε 4η. Εντός συνόρων, τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα για την Κατόλικα (2018-20), ενώ σε διακοπή το φετινό, εκεί όπου βρίσκονται στην 2η θέση και το -1 από την κορυφή, έχοντας όμως και ένα ματς λιγότερο από την πρωτοπόρο Άουνταξ Ιταλιάνο.

Στην αντίπερα όχθη, κανένα απολύτως πρόβλημα για την Παλμέιρας στον 1ο όμιλο, βλέποντας την κάτοχο του τροπαίου στο +6 από την 2η Ντεφένσα και στο +10 από την 3η του γκρουπ, Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε. Στην κορυφή επίσης του Μπραζιλεϊράο και στο +2 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Μπραγκαντίνο, μετρώντας πέντε συνεχόμενες νίκες, μετά και το 3-2 της Κυριακής που μας πέρασε στο εντός έδρας ντέρμπι με την συμπολίτισσα Σάντος.

Προϊστορία: Η σημερινή θα είναι η δεύτερη μονομαχία στην ιστορία των δύο ομάδων στο Σαντιάγκο, μετά το 1-0 της Παλμέιρας το μακρινό 1968.

Σε πολύ καλή κατάσταση η κάτοχος του τροπαίου Παλμέιρας, σημειώνοντας όμως, πως η πρωταθλήτρια Χιλής δεν θα είναι τόσο εύκολος αντίπαλος, τουλάχιστον σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 10 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x