ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ολίμπια – Ιντερνασιονάλ  

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ολίμπια – Ιντερνασιονάλ  
Spread the love

Στο «Μανουέλ Φερέιρα» της πρωτεύουσας της Παραγουάης, Ασουνσιόν, η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην Ολίμπια και την Ιντερνασιονάλ, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο «Μπέιρα Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε.  

Αξίζει να τονιστεί, πως στην φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Άξιο αναφοράς για το συγκεκριμένο ζευγάρι, πως οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στην φάση των ομίλων και προκρίθηκαν σε βάρος της Ντεπορτίβο Τάτσιρα (Βενεζουέλα) και της Όλγουεϊς Ρέντι (Βολιβία). Χαρακτηριστικό, πως η Ιντερνασιονάλ πήρε την 1η θέση την τελευταία αγωνιστική, στο 0-0 στο γήπεδο της με την Όλγουεϊς Ρέντι, ενώ εντυπωσιακό εντός 6-2 για την Ολίμπια σε βάρος της Τάτσιρα, με το οποίο η σπουδαιότερη ομάδα της Παραγουάης ισοβάθμησε με αυτή της Βενεζουέλας, αλλά της «έκλεψε» την πρόκριση στην διαφορά τερμάτων. Παραθέτοντας τα παραπάνω με αριθμούς, δέκα βαθμοί για την Ιντερνασιονάλ, εννέα για την Ολίμπια και τη Ντεπορτίβο Τάτσιρα, ενώ επτά για την Όλγουεϊς Ρέντι.

Εντός συνόρων, στην 2η θέση του Απερτούρα η Ολίμπια, βλέποντας τη Λιμπερτάδ όχι μόνο να την εκθρονίζει, αλλά να βάζει ταυτόχρονα τέλος στην τριετή κυριαρχία της στην Παραγουάη (2018-20). Σέντρα επίσης στο νέο πρωτάθλημα ή το Κλαουσούρα αν προτιμάτε, το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, εκεί όπου η Ολίμπια θα φιλοξενήσει την Ρίβερ Πλέιτ Ασουνσιόν. Στην άλλη πλευρά, στην 15η θέση του φετινού Μπραζιλεϊράο η Ιντερνασιονάλ και στο +4 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη, μετά και το 0-0 του Σαββάτου που μας πέρασε στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη «μισητή» συμπολίτισσα Γκρέμιο.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το τέταρτο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων στην πρωτεύουσα της Παραγουάης, μετά το 1-1 του 1976 και τις δύο νίκες της Ιντερνασιονάλ, το 1-0 του 1989 και το επίσης 1-0 στην φάση των ομίλων της φετινής διοργάνωσης.

Ανοιχτοί οι λογαριασμοί ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς η Ολίμπια θα θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, ώστε όχι μόνο να σπάσει την κακή παράδοση που έχει με την Ιντερνασιονάλ και να πάρει φυσικά προβάδισμα πρόκρισης, αλλά και για να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για τις δύο ήττες στην φάση των ομίλων. Παρόλα αυτά, όσα θέματα και αν έχει αυτό το διάστημα η Ιντερνασιονάλ, έστω και εντός συνόρων, παραμένει πολύ υπολογίσιμη δύναμη.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 5 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x