ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Νασιονάλ – Πενιαρόλ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Νασιονάλ – Πενιαρόλ
Spread the love

Το μεγάλο ντέρμπι μίσους της Ουρουγουάης και ένα από τα σπουδαιότερα της Λατινικής Αμερικής, με την πρώτη τιτανομαχία ανάμεσα στη Νασιονάλ και την Πενιαρόλ για την φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα στο «Γκραν Πάρκε Σεντράλ» και τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο «Καμπεόν Ντε Σίγλιο».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση ίδιου αποτελέσματος μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Στην 3η θέση του 6ου ομίλου του Κόπα Λιμπερταδόρες η Νασιονάλ και στο -1 από την 2η του γκρουπ Κατόλικα, χάνοντας την πρόκριση από την πρωταθλήτρια Χιλής στις λεπτομέρειες και με παρηγοριά, πως συνεχίζει στην φάση των «16» του Σουνταμερικάνα. Εκεί πάντως, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη «μισητή» Νασιονάλ, την οποία μάλιστα είχε κερδίσει 2-0 στο «Γκραν Πάρκε Σεντράλ» στο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά, στην 3η θέση του Απερτούρα και στο -3 από την πρωτοπόρο Πλάσα Κολόνια, μετά το βαρύ 0-3 της Κυριακής που μας πέρασε στην έδρα της Τόρκε.

Στην άλλη πλευρά, στην 1η θέση του 5ου ομίλου του Κόπα Σουνταμερικάνα η Πενιαρόλ, έχοντας απολογισμό τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα με αντιπάλους την Κορίνθιανς (Βραζιλία), την Ρίβερ Πλέιτ Ασουνσιόν (Παραγουάη) και την Σπορτ Ουανκάγιο (Περού). Άξιο αναφοράς μάλιστα, πως είχε «καθαρίσει» την πρόκριση από την 4η αγωνιστική, όπου είχε το απόλυτο, με καθοριστικές σε αυτό το διάστημα τις δύο νίκες σε βάρος της Κορίνθιανς, το 2-0 στην Βραζιλία και το επιβλητικό 4-0 στο Μοντεβιδέο. Σε ρηχά νερά πάντως εντός συνόρων, καθώς μετά το 2-0 της Κυριακής φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Σερίτο, βρέθηκε στην 6η θέση και το -6 από την κορυφή.

Προϊστορία: Έξι νίκες για τη Νασιονάλ, τέσσερις για την Πενιαρόλ και ισάριθμες ισοπαλίες, στις 14 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Γκραν Πάρκε Σεντράλ», όλες πάντως για το πρωτάθλημα. Τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν για διοργάνωση εκτός συνόρων, ήταν το 1998 στο Κόπα Λιμπερταδόρες, εκεί όπου η Πενιαρόλ πέρασε με το επιβλητικό 4-1 από την έδρα της «μισητής» αντιπάλου της.

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, μιλώντας για ένα από τα σπουδαιότερα ντέρμπι ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής και ίσως το μεγαλύτερο σε θέμα μίσους ή αντιπαλότητας αν προτιμάτε, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 15 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x