ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Μπαΐα – Φλαμένγκο   

Βραζιλία: Μπαΐα – Φλαμένγκο   
Spread the love

Στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα η Μπαΐα, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα και αρκετά δύσκολο εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνει η πρωταθλήτρια Φλαμένγκο να ανακάμψει βαθμολογικά ή να καλύψει αν προτιμάτε το χαμένο έδαφος.

Δύο συνεχόμενες νίκες σε βάρος νεοφώτιστων (Σαπεκοένσε 2-0, Ζουβεντούδε 1-0) για τη Μπαΐα πριν το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στο «Μορουμπί» με την Σάο Πάολο, εκεί πάντως, όπου το οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 0-1 από την σπουδαία αντίπαλο της, έβαλε τέλος στο μικρό νικηφόρο σερί της ομάδας του Σαλβαντόρ. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στην έδρα της Σάο Πάολο, πιο σημαντικές πάντως για τη Μπαΐα, η οποία μάλιστα είχε και ένα οριζόντιο δοκάρι. Αλλαγή σκηνικού πάντως στην επανάληψη, με τη Μπαΐα αδικαιολόγητα παθητική, τουλάχιστον βάσει της εικόνας του πρώτου ημιχρόνου και την Σάο Πάολο να έχει τα ηνία του ματς, φτάνοντας με υπομονή στο νικητήριο γκολ, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες για τη Μπαΐα, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα στο Σαλβαντόρ, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο μέσος Νίνο.

Στον αντίποδα, αγχωτικό 2-1 για την Φλαμένγκο φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Σαπεκοένσε, βλέποντας την πρωταθλήτρια Βραζιλίας να επιστρέφει στα τρίποντα μετά από τρεις αγωνιστικές. Κυρίαρχος όπως αναμενόταν η Φλαμένγκο και με πολλές ευκαιρίες στο συγκεκριμένο ματς, στο οποίο πάντως βρέθηκε πίσω στο σκορ, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο εξηκοστό έβδομο λεπτό. Παρόλα αυτά, το 1-1 αρχικά με εκτός περιοχής σουτ του Ντε Αρασκαέτα στο εβδομήντα οκτώ, ενώ το 2-1 με περίτεχνη ατομική προσπάθεια και κοντινό πλασέ του Μισαέλ, τέσσερα λεπτά αργότερα. Άξιο αναφοράς, πως η Σαπεκοένσε απείλησε στις καθυστερήσεις, όπως και ότι ο Μισαέλ ήταν ο σκόρερ και του 1-0 που ακολούθησε μεσοβδόμαδα στην έδρα της Ντεφένσα, στην πρώτη μονομαχία τους για την φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες. Μία νίκη και δύο ήττες για την Φλαμένγκο, σε τρία ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το «Μαρακανά», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Μπαΐα, ισάριθμες για την Φλαμένγκο και δύο ισοπαλίες, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Σαλβαντόρ.

Απρόβλεπτη ως ομάδα η Μπαΐα, αν και δύσκολος αντίπαλος στο Σαλβαντόρ, με πολλά ερωτηματικά πάντως για την εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Σάο Πάολο. Απρόβλεπτη βέβαια και η Φλαμένγκο, αλλά έβγαλε μέταλλο στα δύο τελευταία της ματς, στο 2-1 του πρωταθλήματος με την Σαπεκοένσε όπου πραγματοποίησε μάλιστα την ανατροπή και το 1-0 στην Αργεντινή σε βάρος της κατόχου του Κόπα Σουνταμερικάνα, Ντεφένσα.

Εκτίμηση:  2

(Visited 20 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x