ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γκολντ Καπ: Σουρινάμ – Γουαδελούπη

Γκολντ Καπ: Σουρινάμ – Γουαδελούπη
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική στον 3ο όμιλο, με το Σουρινάμ και την Γουαδελούπη να ολοκληρώνουν, με τη μεταξύ τους μονομαχία, την παρουσία τους στο φετινό Γκολντ Καπ, έχοντας στόχο μια νίκη γοήτρου, καθώς γνώρισαν τον αποκλεισμό, όπως αναμενόταν, από την Κόστα Ρίκα και την Τζαμάικα.  

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι 16 ομάδες που συμμετέχουν χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων, όπου την πρόκριση στα προημιτελικά θα πάρουν οι δύο πρώτες. Το Μεξικό και το Σαλβαδόρ πήραν την 1η και την 2η θέση στον 1ο όμιλο, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί στον 2ο, απέναντι σε Αϊτή και Μαρτινίκα. Έξι βαθμοί στον 3ο για Τζαμάικα και Κόστα Ρίκα, ενώ Σουρινάμ και Γουαδελούπη είναι στο μηδέν, ολοκληρώνοντας με τον 4ο, όπου η Ονδούρα έχει «καθαρίσει» με δύο νίκες, με το Κατάρ στην 2η θέση με τέσσερις, τον Παναμά στην 3η με ένα και τη Γρενάδα στην 4η έχοντας μόνο ήττες και 0-8 τέρματα.

Ήττα με 0-2 στην πρεμιέρα του Γκολντ Καπ από την Τζαμάικα, σε ένα ματς στο οποίο η ομάδα του Σουρινάμ «πλήρωσε» την απειρία της στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα, δύο γκολ για την Τζαμάικα στο έκτο και το εικοστό πέμπτο λεπτό, με το Σουρινάμ του «γνωστού» μας από τον ΠΑΟΚ, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ,  να παίρνει στην συνέχεια τα ηνία του ματς, αλλά να μη μπορεί, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, να μειώσει τουλάχιστον το σκορ, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Πιο απειλητική ακολούθως η Κόστα Ρίκα στο μεταξύ τους ματς για την 2η αγωνιστική, με το Σουρινάμ όμως να ανοίγει το σκορ, κόντρα στην ροή του αγώνα στο πενήντα δύο. Παρόλα αυτά, η «απειρία» πλήγωσε και πάλι την ομάδα του Σουρινάμ, καθώς η Κόστα Ρίκα κατάφερε να γυρίσει το ματς σε διάστημα δύο λεπτών, στο πενήντα οκτώ και το πενήντα εννέα.

Στον αντίποδα, ένα τραγικό λάθος του γκολκίπερ της Γουαδελούπης, αυτό που έδωσε την ευκαιρία στην Κόστα Ρίκα να βρεθεί μπροστά στο σκορ στο έκτο μόλις λεπτό, με το ματς της πρεμιέρας να ξεκινάει φυσικά με τους χειρότερους οιωνούς για την ομάδα του Ζοσλέν Ανγκλομά. Το 0-2 για την Κόστα Ρίκα στην συνέχεια στο είκοσι ένα, με την φιλότιμη ομάδα όμως της Γουαδελούπης να μειώνει το σκορ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Χωρίς πάντως κάτι περισσότερο, καθώς η αποβολή του στόπερ Σολβέτ στο πενήντα τέσσερα της έκοψε τα πόδια και έδωσε ταυτόχρονα την ευκαιρία στην Κόστα Ρίκα να πετύχει ένα ακόμα γκολ και να φτάσει εύκολα στο τρίποντο. Οδυνηρό ακολούθως το 1-2 από την Τζαμάικα, καθώς η Γουαδελούπη βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο τέταρτο μόλις λεπτό, αλλά έμεινε με άδεια χέρια λίγο πριν το φινάλε, καθώς η αντίπαλος της κατάφερε να πραγματοποιήσει την ανατροπή (87΄).

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο επίσημο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, εκτιμώντας πως οι δύο ομάδες θα παίξουν ανοιχτά και θα ψάξουν όχι απλά για μια νίκη γοήτρου, αλλά για ένα σημαντικό για την ιστορία τους αποτέλεσμα, καθώς για το ποδοσφαιρικό τους μέγεθος θα είναι μεγάλη υπόθεση, από την στιγμή που δεν συμμετέχουν συνέχεια σε Γκολντ Καπ.

Εκτίμηση:  Over 2,5

 

(Visited 14 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x