ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Γκρέμιο – Λίγκα Κίτο

Κόπα Σουνταμερικάνα: Γκρέμιο – Λίγκα Κίτο
Spread the love

Στο Πόρτο Αλέγκρε η δεύτερη μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες για την φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την Γκρέμιο να έχει μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα, μετά το προ μίας εβδομάδας υπέρ της 1-0 στην πρώτη κόντρα τους στο Εκουαδόρ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, σε επικράτηση δηλαδή της Λίγκα Κίτο με 1-0, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Φλύαρη και άστοχη η Λίγκα Κίτο στο πρώτο ματς στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, εκεί όπου η Γκρέμιο κατάφερε να βρει δίχτυα σε μία από τις δύο φορές που πέρασε την σέντρα, με κοντινή κεφαλιά του Λέο Περέιρα στο δέκατο ένατο λεπτό.

Κανένα απολύτως πρόβλημα για την Γκρέμιο στο 8ο όμιλο του Κόπα Σουνταμερικάνα, καθώς η σπουδαία ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε πήρε με άνεση την πρωτιά, έχοντας απολογισμό πέντε νίκες και μία ισοπαλία κόντρα στη Λανούς (Αργεντινή), τη Λα Εκιδάδ (Κολομβία) και την Αράγκουα (Βενεζουέλα). Εκ διαμέτρου αντίθετη πάντως η παρουσία της εντός συνόρων, καθώς βρίσκεται στην προτελευταία θέση του Μπραζιλεϊράο, ενώ άξιο αναφοράς, πως την Κυριακή που μας πέρασε πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 1-0 της Φλουμινένσε στο Ρίο.

Στην αντίπερα όχθη, στην 3η θέση του 7ου ομίλου του Κόπα Λιμπερταδόρες η Λίγκα, βλέποντας την ομάδα του Κίτο να γνωρίζει τον αποκλεισμό από την φάση των «16» στις λεπτομέρειες από την πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Φλαμένγκο και την Βέλεζ και να «υποβιβάζεται» ταυτόχρονα σε αυτή του Κόπα Σουνταμερικάνα. Εντός συνόρων, στην 6η θέση του 1ου γύρου του πρωταθλήματος, ενώ επιτυχία σίγουρα η πρόσφατη κατάκτηση του Σούπερ Καπ του Εκουαδόρ, εκεί όπου επικράτησε 4-2 στον ημιτελικό της Ντελφίν και 1-0 στον τελικό της σπουδαίας Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το τρίτο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων στο Πόρτο Αλέγκρε, μετά τις δύο νίκες της Γκρέμιο, το 1-0 του 2013 και το 4-0 του 2016.

Σημάδια αντίδρασης από την Γκρέμιο, η οποία κατάφερε όχι μόνο να επικρατήσει 1-0 στο ματς στο Εκουαδόρ, αλλά και με το ίδιο σκορ λίγες μέρες αργότερα στο Ρίο της Φλουμινένσε για το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά, ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, καθώς η σκληροτράχηλη Λίγκα Κίτο θα ρισκάρει, κρατώντας ταυτόχρονα για τους γηπεδούχους μικρό καλάθι.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 8 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x