ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λιγκ: Σέλτικ – Μίντιλαντ

Τσάμπιονς Λιγκ: Σέλτικ – Μίντιλαντ
Spread the love

Στην Γλασκώβη η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην Σέλτικ και τη Μίντιλαντ για τον 2ο προκριματικό γύρο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην Δανία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον 3ο προκριματικό γύρο με τη νικήτρια του ζευγαριού Αϊντχόφεν – Γαλατά.

Κυρίαρχος η Σέλτικ μέχρι πέρσι στην Σκωτία, καθώς κατακτούσε το πρωτάθλημα για εννέα συνεχόμενα χρόνια από το 2012, με τη «μισητή» Ρέιντζερς όμως να βάζει τέλος σε αυτό το εντυπωσιακό σερί με εμφατικό τρόπο, καθώς το πανηγύρισε αήττητη και με 20 βαθμούς διαφορά. Νικήτρια επίσης του κυπέλλου η Σεντ Τζόνστον, βάζοντας τέλος και αυτή στο σερί που είχαν δημιουργήσει οι «Κέλτες» στην συγκεκριμένη διοργάνωση με τέσσερις συνεχόμενες κατακτήσεις από το 2017 μέχρι το 2020, ενώ κάτι ανάλογο και στο Λιγκ Καπ, με την χρονιά να είναι καταστροφική για την Σέλτικ καθώς έμεινε με άδεια χέρια. Να σημειωθεί, πως η Σέλτικ κατέκτησε το Λιγκ Καπ τέσσερις συνεχόμενες φορές από το 2017 μέχρι και το 2020, με το σερί αυτό να παίρνει τέλος και πάλι από την Σεντ Τζόνστον. Στο τιμόνι της επίσης δεν συνεχίζει ο Νιλ Λένον, αλλά ο 55χρονος Αυστραλός Άγγελος Ποστέκογλου.

Στην άλλη πλευρά, πρωταθλήτρια Δανίας το 2018 και το 2020 η Μίντιλαντ, αδυνατώντας όμως πέρσι να διατηρήσει το στέμμα της στις λεπτομέρειες, καθώς τερμάτισε στην 2η θέση και σε απόσταση ενός μόλις βαθμού από τη Μπρόντμπι, χάνοντας τον τίτλο μέσα από τα χέρια της την προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Πιο συγκεκριμένα, «θύμα» ανατροπής στο 2-4 στην έδρα της αδιάφορης και 3ης στον βαθμολογικό πίνακα Κοπεγχάγης, δίνοντας την ευκαιρία στη Μπρόντμπι, η οποία επικρατούσε 2-1 σε αυτή της Ααρχους, να την προσπεράσει. Αποκλεισμός επίσης και στα ημιτελικά του κυπέλλου, καθώς μετά το εντός 1-0 στην πρώτη κόντρα της με την Σοντερίσκε ηττήθηκε 1-3 στον επαναληπτικό στην έδρα της αντιπάλου της, ενώ οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 1-2 στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος φιλοξενώντας την Οντένσε. Ένα αποτέλεσμα, που προήλθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, στην πρεμιέρα μάλιστα στον πάγκο για τον 46χρονο Μπο Χένρικσεν.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα για την Σέλτικ, σε επτά ματς στο παρελθόν φιλοξενώντας ομάδες της Δανίας, ενώ 1-3 πέρσι για τη Μίντιλαντ από την Ρέιντζερς, στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, στη μοναδική της επίσκεψη στην Σκωτία.

Βαρύτερη η φανέλα της Σέλτικ, η οποία θα θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, αλλά ανερχόμενη δύναμη τα τελευταία χρόνια στην Δανία η Μίντιλαντ, πίσω φυσικά από την Κοπεγχάγη και τη Μπρόντμπι και πάντα υπολογίσιμη στα προκριματικά των ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 25 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x