ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Conference League: Βαλούρ – Μπόντο Γκλιμτ   

Conference League: Βαλούρ – Μπόντο Γκλιμτ   
Spread the love

Η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην Βαλούρ και τη Μπόντο Γκλιμτ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League στην Ισλανδία, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στη Νορβηγία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον επόμενο γύρο με τη νικήτρια του ζευγαριού Πρίστινα (Κόσοβο) – Κόναχς Κουέι (Ουαλία).

Πρωταθλήτρια Ισλανδίας για τρίτη φορά πέρσι η Βαλούρ στα τέσσερα τελευταία χρόνια και συμμετοχή φυσικά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί πάντως, όπου αποκλείστηκε με δύο ήττες από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με 2-3 αρχικά στην πρωτεύουσα της Κροατίας και 0-2 ακολούθως στον επαναληπτικό στο γήπεδο της. Παρόλα αυτά, συνέχεια στην Ευρώπη, με «υποβιβασμό» φυσικά στον 2ο προκριματικό γύρο του  Conference League, ενώ στην κορυφή του φετινού πρωταθλήματος και στο +1 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Βίκινγκουρ.

Στην άλλη πλευρά, πρωταθλήτρια Νορβηγίας πέρσι για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μπόντο Γκλιμτ, μάλιστα περπατώντας, καθώς γνώρισε μόλις μία ήττα σε 30 συνολικά ματς (26-3-1) και είχε απόσταση 19 βαθμών από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Μόλντε. Αλλαγή ρόλων πάντως στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του 1ου γύρου, η Μπόντο Γκλιμτ βρίσκεται στην 2η θέση και στο -5 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Μόλντε. Αποκλεισμός επίσης με δύο ήττες στον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λέγκια, με 2-3 αρχικά στο γήπεδο της και 0-2 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στην Βαρσοβία.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 το 2019 σε βάρος της Ρόζενμποργκ, στο μοναδικό εντός έδρας ματς στην ιστορία της Βαλούρ με ομάδα της Νορβηγίας, ενώ «παρθενική» επίσκεψη για τη Μπόντο Γκλιμτ στην Ισλανδία.

Δεδομένο πως η φετινή Μπόντο Γκλιμτ δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που έκανε περίπατο πέρσι στο πρωτάθλημα της Νορβηγίας, όπως και ότι το σημερινό ματς απέναντι στην πρωταθλήτρια Ισλανδίας κρύβει παγίδες.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 11 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x