ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γκολντ Καπ: Κατάρ – Σαλβαδόρ

Γκολντ Καπ: Κατάρ – Σαλβαδόρ
Spread the love

Στο «Στέιτ Φαρμ Στάντιουμ» της Αριζόνα, ο πρώτος χρονικά προημιτελικός της φετινής διοργάνωσης, ανάμεσα στο προσκεκλημένο Κατάρ και το Σαλβαδόρ, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση του Μεξικού με την Ονδούρα στο ίδιο γήπεδο.

Να σημειωθεί, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι, ενώ η ομάδα που θα προκριθεί, θα βρεθεί στα ημιτελικά απέναντι ή στις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Τζαμάικα. Το πρόγραμμα επίσης, συνεχίζεται αύριο με τους άλλους δύο προημιτελικούς, με την Κόστα Ρίκα κόντρα στον Καναδά στον πρώτο χρονικά και τις Ηνωμένες Πολιτείες στον δεύτερο απέναντι στην Τζαμάικα.

Στην 1η θέση του 4ου ομίλου το Κατάρ με επτά βαθμούς, στο +1 από την Ονδούρα και το +3 από τον Παναμά, ενώ στο μηδέν όπως αναμενόταν στο συγκεκριμένο γκρουπ η αδύναμη Γρενάδα. Ισοπαλία με 3-3 στην πρεμιέρα με τον Παναμά, σε ένα ματς στο οποίο το Κατάρ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη παρά το γεγονός πως βρέθηκε τρεις φορές μπροστά στο σκορ, ενώ επιβλητικό 4-0 στην συνέχεια σε βάρος της Γρενάδας και 2-0 την τελευταία αγωνιστική στον «τελικό» ουσιαστικά της 1ης θέσης με την Ονδούρα.

Στον αντίποδα, στην 2η θέση του 1ου ομίλου το Σαλβαδόρ και στο -1 από το Μεξικό, σε ένα γκρουπ στο οποίο οι δύο ομάδες δεν είχαν πρόβλημα απέναντι στο αδικαιολόγητα κακό  Τρινιντάντ και την απροετοίμαστη Γουατεμάλα, που βρέθηκε στην διοργάνωση την τελευταία στιγμή από το παράθυρο, λόγω της απρόσμενης αποχώρησης του Κουρασάο. Επικράτηση με 2-0 στην πρεμιέρα με την Γουατεμάλα, ενώ το ίδιο σκορ και στην συνέχεια με το Τρινιντάντ, με το Σαλβαδόρ όμως να λυγίζει την τελευταία αγωνιστική από το Μεξικό, από το οποίο ηττήθηκε 0-1, μένοντας τελικά στην 2η θέση. Ανώτερο και με πολλές ευκαιρίες το Μεξικό στο πρώτο ημίχρονο στο μεταξύ τους ματς, στο οποίο βρέθηκε δίκαια μπροστά στο σκορ στο εικοστό πέμπτο λεπτό. Αλλαγή σκηνικού πάντως στην επανάληψη, καθώς το Σαλβαδόρ βγήκε από το καβούκι του και ρίσκαρε, έχοντας και αυτό από την πλευρά του ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα δοκάρι.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο επίσημο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων σε ουδέτερη έδρα. Άξιο αναφοράς πάντως, πως 10 μέρες περίπου πριν ξεκινήσει το φετινό Γκολντ Καπ, οι δύο ομάδες έδωσαν φιλικό στην Κροατία, στο οποίο το Κατάρ επικράτησε 1-0, παρά το γεγονός πως έπαιζε από το εικοστό λεπτό με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του μέσου Χατέμ.

Το momentum δείχνει Κατάρ, παρά το γεγονός πως είναι παράδοξο να ποντάρεις σε μια προσκεκλημένη ομάδα από μία εντελώς διαφορετική Ήπειρο, κόντρα στο αξιόμαχο και με σαφώς περισσότερη εμπειρία στην συγκεκριμένη διοργάνωση, Σαλβαδόρ.

Εκτίμηση:  1

(Visited 8 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x