ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γκολντ Καπ: ΗΠΑ – Τζαμάικα

Γκολντ Καπ: ΗΠΑ – Τζαμάικα
Spread the love

Στο «ΑΤ&Τ Στάντιουμ» του Τέξας ο τελευταίος χρονικά προημιτελικός του φετινού Γκολντ Καπ ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τζαμάικα, λίγες ώρες μετά τη μονομαχία του Καναδά με την Κόστα Ρίκα στο ίδιο γήπεδο.

Να σημειωθεί, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι, ενώ η ομάδα που θα προκριθεί, θα βρεθεί στα ημιτελικά απέναντι στο Κατάρ που επικράτησε χθες του Σαλβαδόρ 3-2. Στα ημιτελικά επίσης από χθες, όπως αναμενόταν και το Μεξικό, που «καθάρισε» εύκολα τον προημιτελικό με την Ονδούρα (3-0).

Τρεις νίκες για την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στην φάση των ομίλων, παίρνοντας φυσικά την 1η θέση στο 2ο γκρουπ, στο οποίο βρήκε απέναντι της τον Καναδά, την Αϊτή και τη Μαρτινίκα. Επικράτηση με 1-0 στην πρεμιέρα με την Αϊτή, 6-1 στην συνέχεια με τη Μαρτινίκα, ενώ τυχερό 1-0 στο ντέρμπι με τον Καναδά, στο οποίο προηγήθηκε στο πρώτο μόλις λεπτό και στο οποίο όμως οι φιλοξενούμενοι πέρα των σημαντικών ευκαιριών τους, είχαν δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία. Στην άλλη πλευρά, στην 2η θέση του 3ου ομίλου η Τζαμάικα, η οποία μετά το 2-0 της πρεμιέρας με το Σουρινάμ και το αγχωτικό 2-1 ακολούθως με την Γουαδελούπη όπου πραγματοποίησε τρία λεπτά πριν το φινάλε την ανατροπή, ηττήθηκε 0-1 στο φινάλε από την Κόστα Ρίκα.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών και μία ήττα, σε έξι επίσημα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Τζαμάικα, σε όλες τις διοργαώσεις (Γκολντ Καπ, προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου).

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίες του σημερινού προημιτελικού για την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών, ειδικά από την στιγμή που προβλημάτισε αρκετά στο ντέρμπι με τον Καναδά, ειδικότερα όταν απέναντι υπάρχει η αξιόμαχη και πάντα υπολογίσιμη ομάδα της Τζαμάικα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 8 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x