ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Λα Εκιδάδ – Ντεπορτίβο Πάστο

Κολομβία: Λα Εκιδάδ – Ντεπορτίβο Πάστο
Spread the love

Στο «Μετροπολιτάνο Ντε Τέτσο» της Μπογκοτά, το ματς που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα, με τη Λα Εκιδάδ και τη Ντεπορτίβο Πάστο να ψάχνουν τους πρώτους τους βαθμούς μετά τις ήττες τους στην πρεμιέρα από την Αλιάνσα Πετρολέρα και τη Μιγιονάριος, αντίστοιχα.

Σε ρηχά νερά η Λα Εκιδάδ στην πρεμιέρα του φετινού Κλαουσούρα και ήττα με 0-1 για τη «μικρή» ομάδα της Μπογκοτά στην έδρα της Αλιάνσα Πετρολέρα, με την εικόνα της βέβαια να είναι αντίθετη, έστω και αν το αγωνιστικό δείγμα είναι μικρό, σε σχέση με το πρωτάθλημα Απερτούρα. Στην 6η θέση της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα η Λα Εκιδάδ, συνεχίζοντας φυσικά στα πλέι οφ, εκεί μάλιστα όπου πραγματοποίησε την έκπληξη στα προημιτελικά σε βάρος της «μεγάλης» Ατλέτικο Νασιονάλ (1-0, 2-2). Η μεγάλη διακοπή πάντως στην συνέχεια, αλλά και η συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα διέκοψαν το ρυθμό της, με αποτέλεσμα να λυγίσει στις λεπτομέρειες στον ημιτελικό των πλέι οφ από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Απερτούρα, Ντεπόρτες Τολίμα (1-1, 1-2). Εκτός συνόρων επίσης, πολύ δύσκολη η αποστολή της στον 8ο όμιλο του Κόπα Σουνταμερικάνα, στον οποίο παρά την φιλότιμη προσπάθεια της τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από την Γκρέμιο και τη Λανούς.

Στην άλλη πλευρά, ήττα με 1-3 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας τη Μιγιονάριος, παρά το γεγονός πως η Ντεπορτίβο Πάστο ισοφάρισε προσωρινά στο πεντηκοστό πρώτο λεπτό με τον Χιντάλγκο. Στην 12η θέση επίσης του Απερτούρα, αδυνατώντας φυσικά να βρεθεί στα πλέι οφ, ενώ συμμετοχή και στο Κόπα Σουνταμερικάνα, εκεί όπου βρέθηκε σε διπλό «εμφύλιο» της Κολομβίας στον 1ο προκριματικό γύρο με την σημερινή της αντίπαλο. Δραματικός μάλιστα ο αποκλεισμός της, καθώς ενώ επικράτησε αρχικά 2-1 στη Μπογκοτά, ηττήθηκε 0-2 από τη Λα Εκιδάδ στον επαναληπτικό στο γήπεδο της.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για τη Λα Εκιδάδ, δύο για τη Ντεπορτίβο Πάστο και πέντε ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη Μπογκοτά, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Κόπα Σουνταμερικάνα).

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση της με σημείο. Παρόλα αυτά, επιλογή ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, εκτιμώντας πως πολύ πιθανό να είναι αυτός που θα κάνει τη μικρή διαφορά.

Εκτίμηση:  1

(Visited 8 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x