ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λιγκ: Μίντιλαντ – Σέλτικ

Τσάμπιονς Λιγκ: Μίντιλαντ – Σέλτικ
Spread the love

Στο Χέρνινγκ ο επαναληπτικός ανάμεσα στη Μίντιλαντ και την Σέλτικ, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 1-1 στην προ μίας εβδομάδας πρώτη μονομαχία τους στην Γλασκώβη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νέας ισοπαλίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη, κατά μεγάλο ποστοστό, στον επόμενο γύρο με την Αϊντχόφεν, εκτός και αν η ολλανδική ομάδα καταφέρει σήμερα να αποκλειστεί στην Πόλη από την Γαλατά, ενώ έχει κερδίσει το πρώτο ματς με το εμφατικό 5-1.  Πολύ σκληρό ματς με πολλά φάουλ στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στην Γλασκώβη, στο οποίο η πιο απειλητική Σέλτικ βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο τριάντα εννέα, αλλά και με παίκτη λιγότερο στο τεσσαρακοστό τέταρτο λεπτό. Αποβολή στην συνέχεια και για τη Μίντιλαντ στο πενήντα έξι, η οποία ισοφάρισε τελικά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου μέσου Εβάντερ, στη μοναδική ουσιαστικά, αξιόλογη επιθετική της προσπάθεια σε όλο τον αγώνα.

Πρωταθλήτρια Δανίας το 2018 και το 2020 η Μίντιλαντ, αδυνατώντας όμως πέρσι να διατηρήσει το στέμμα της στις λεπτομέρειες, καθώς τερμάτισε στην 2η θέση και σε απόσταση ενός μόλις βαθμού από τη Μπρόντμπι, χάνοντας τον τίτλο μέσα από τα χέρια της την προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Πιο συγκεκριμένα, «θύμα» ανατροπής στο 2-4 στην έδρα της αδιάφορης και 3ης στον βαθμολογικό πίνακα Κοπεγχάγης, δίνοντας την ευκαιρία στη Μπρόντμπι, η οποία επικρατούσε 2-1 σε αυτή της Ααρχους, να την προσπεράσει. Τρεις οι βαθμοί της επίσης, στις δύο πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, καθώς μετά το εντός 1-2 της πρεμιέρας από την Οντένσε, επικράτησε 1-0 στην έδρα της Ααλμποργκ.

Στην αντίπερα όχθη, κυρίαρχος η Σέλτικ μέχρι πέρσι στην Σκωτία, καθώς κατακτούσε το πρωτάθλημα για εννέα συνεχόμενα χρόνια από το 2012, με τη «μισητή» Ρέιντζερς όμως να βάζει τέλος σε αυτό το εντυπωσιακό σερί με εμφατικό τρόπο, καθώς το πανηγύρισε αήττητη και με 20 βαθμούς διαφορά. Νικήτρια επίσης του κυπέλλου η Σεντ Τζόνστον, βάζοντας τέλος και αυτή στο σερί που είχαν δημιουργήσει οι «Κέλτες» στην συγκεκριμένη διοργάνωση με τέσσερις συνεχόμενες κατακτήσεις από το 2017 μέχρι το 2020, ενώ κάτι ανάλογο και στο Λιγκ Καπ, με την χρονιά να είναι καταστροφική για την Σέλτικ καθώς έμεινε με άδεια χέρια. Να σημειωθεί, πως η Σέλτικ κατέκτησε το Λιγκ Καπ τέσσερις συνεχόμενες φορές από το 2017 μέχρι και το 2020, με το σερί αυτό να παίρνει τέλος και πάλι από την Σεντ Τζόνστον. Πρεμιέρα στο φετινό πρωτάθλημα για την Σέλτικ το Σάββατο στην έδρα της Χαρτς, ενώ βαρύ 2-6 σε φιλικό με την Γουεστ Χαμ, λίγες μέρες μετά το 1-1 με τη Μίντιλαντ.

Προϊστορία: Ήττα με 2-4 από την Ρέιντζερς το 2020, στο μοναδικό ματς στο παρελθόν για τη Μίντιλαντ φιλοξενώντας ομάδα της Σκωτίας. Τρεις νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες για την Σέλτικ, στις επτά προηγούμενες επισκέψεις της στην Δανία.

Λεπτές οι ισορροπίες στον σημερινό επαναληπτικό, εκτιμώντας πως η Μίντιλαντ θα έχει διαφορετική εικόνα σε σχέση με το ματς στην Γλασκώβη όπου «έκλεψε» το θετικό αποτέλεσμα, από την σκληροτράχηλη και καλύτερη της Σέλτικ.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 6 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x