ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Γκοϊάς – Οπεράριο

Βραζιλία Β΄: Γκοϊάς – Οπεράριο
Spread the love

Στην Γκοϊανία το ματς με το οποίο ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Βραζιλίας, με την Γκοϊάς σε ρόλο φαβορί φιλοξενώντας την Οπεράριο, ψάχνοντας το τρίποντο με το οποίο θα επιστρέψει στην πρώτη τετράδα, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο.

Ήττα με 1-2 για την Γκοϊάς  την προηγούμενη αγωνιστική στο «Μοϊσές Λουκαρέλι» της Καμπίνας από την τοπική Πόντε Πρέτα, με την οποία η ομάδα της Γκοϊανίας βρέθηκε, έστω και οριακά, εκτός της πρώτης οκτάδας, ή «υποχώρησε» αν προτιμάτε, στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μπροστά στο σκορ η Πόντε Πρέτα στο μεταξύ τους ματς στο πενήντα ένα, με το 1-1 όμως για την Γκοϊάς στο αμέσως επόμενο λεπτό, με κοντινό πλασέ του Άλεφ Μάνγκα. Παρόλα αυτά, χωρίς «απάντηση» η ομάδα της Γκοϊανίας μετά το δεύτερο τέρμα της Πόντε Πρέτα, που ήρθε από πέναλτι, στο εξηκοστό έκτο λεπτό. Τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα για την Γκοϊάς, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα στην Γκοϊανία, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, σπουδαίο 1-0 φιλοξενώντας την Κοριτίμπα, τόσο βαθμολογικά, καθώς η Οπεράριο ανέβηκε στην 8η θέση και το -3 από την πρώτη τετράδα, όσο και ψυχολογικά, καθώς έριξε στο καναβάτσο, μάλιστα σε ντέρμπι Παραναένσε την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Κοριτίμπα. Πιο απειλητική στο πρώτο ημίχρονο στη μεταξύ τους μονομαχία η Κοριτίμπα, με την Οπεράριο όμως να την «τιμωρεί», σχεδόν από το πουθενά, σε μία ξαφνική της αντεπίθεση στο τριακοστό έκτο λεπτό, με ένα κοντινό σουτ του Ρικάρντο Μπουένο. Κυρίαρχος μάλιστα στην επανάληψη η Κοριτίμπα και με παίκτη παραπάνω στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς, αδυνατώντας όμως να εκμεταλλευτεί τόσο τις ευκαιρίες που δημιούργησε όσο και το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Απόλυτη ισορροπία στο ρεκόρ της Οπεράριο, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της (2-2-2), ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο μέσος Λεάντρο Βιλέλα.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Γκοϊάς.

Ιδιαίτερα αποτελεσματική στην Γκοϊανία η Γκοϊάς, ικανή να λυγίσει στο «σπίτι» της οποιονδήποτε αντίπαλο, εκτιμώντας πως έχει το προβάδισμα σήμερα απέναντι στην αξιόμαχη στην καλή της μέρα αλλά ταυτόχρονα και απρόβλεπτη Οπεράριο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 11 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x