ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Κορίνθιανς – Φλαμένγκο

Βραζιλία: Κορίνθιανς – Φλαμένγκο
Spread the love

Στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα η Κορίνθιανς, ενώ από έξι συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, η ιδιαίτερα φορμαρισμένη το τελευταίο διάστημα, πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Φλαμένγκο.

Επικράτηση με 2-1 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της νεοφώτιστης Κουιαμπά, βλέποντας την Κορίνθιανς να επιστρέφει στα τρίποντα μετά από τρεις αγωνιστικές, αφήνοντας πίσω ταυτόχρονα το 0-1 στην Φορταλέζα από την ομώνυμη ομάδα και το 1-2 φιλοξενώντας την Ατλέτικο Μινέιρο. Η ποιότητα και το ειδικό βάρος της φανέλας αυτά που της έδωσαν το τρίποντο στο «επαγγελματικό» 2-1 στην έδρα της Κουιαμπά, στο οποίο η Κορίνθιανς βρέθηκε με προβάδισμα δύο τερμάτων στο τριάντα οκτώ και στο οποίο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα παρά τη μείωση του σκορ στο εβδομηκοστό πρώτο λεπτό. Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Κορίνθιανς, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, επιβλητικό 5-1 για την Φλαμένγκο φιλοξενώντας την Σάο Πάολο, βλέποντας την πρωταθλήτρια Βραζιλίας να συμπληρώνει όπως προαναφέρθηκε, έξι συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Πίσω στο σκορ στο ματς με την Σάο Πάολο στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου (48΄), με την Φλαμένγκο όμως πραγματικό πολυβόλο στο τελευταίο εικοσάλεπτο, στο οποίο κατάφερε να βρει πέντε φορές το δρόμο για τα δίχτυα, πανηγυρίζοντας το τρίτο της σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα. Είχαν προηγηθεί, το 2-1 φιλοξενώντας την ουραγό Σαπεκοένσε και το 5-0 στο Σαλβαντόρ σε βάρος της τοπικής Μπαΐα, με τα οποία βρέθηκε στην 6η θέση και το -11 από την κορυφή, αλλά και με τρία ματς λιγότερα από την πρωτοπόρο Παλμέιρας. Στις υπόλοιπες διοργανώσεις, δύο νίκες σε βάρος της Ντεφένσα (1-0, 4-1) και πρόκριση στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ 6-0 στο «Μαρακανά» σε βάρος της 4ης κατηγορίας Α Μπε Σε Νατάλ στην φάση των «16» του κυπέλλου. Δύο νίκες και ισάριθμες ήττες για την Φλαμένγκο, σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Επτά νίκες για την Κορίνθιανς, τρεις για την Φλαμένγκο και δύο ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Σάο Πάολο, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Ιδιαίτερα φορμαρισμένη το τελευταίο διάστημα η πρωταθλήτρια Φλαμένγκο, αλλά χαμηλή η τιμή που την συνοδεύει, στην έδρα της απρόβλεπτης μεν αλλά πάντα υπολογίσιμης, ειδικά στα μεγάλα ματς, Κορίνθιανς.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 6 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x