ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γιουρόπα Λιγκ: Νέφτσι Μπακού – Ελσίνκι  

Γιουρόπα Λιγκ: Νέφτσι Μπακού – Ελσίνκι  
Spread the love

Η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στη Νέφτσι Μπακού και την Ελσίνκι για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στην συνέχεια στα πλέι οφ, με την Γαλατά.

Δύο νίκες στον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ για τη Νέφτσι σε βάρος της Ντιναμό Τιφλίδας, με 2-1 αρχικά στην Γεωργία και το ίδιο σκορ ακολούθως στο Μπακού, αλλά ισάριθμες στην συνέχεια στον 2ο από τον Ολυμπιακό, όπου γνώρισε τον αποκλεισμό δίκαια από τους ανώτερους Πειραιώτες (0-1, 0-1). Παρόλα αυτά, συνέχεια στην Ευρώπη, καθώς «υποβιβάστηκε» στον 3ο προκριματικό γύρο το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ σέντρα στο πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν σε 15 περίπου μέρες, φιλοξενώντας στην πρεμιέρα την Καμπάλα.

Κάτι ανάλογο και για την Ελσίνκι, η οποία ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική και αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από τη Μάλμε στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (1-2, 2-2) και η οποία φυσικά «υποβιβάστηκε» και συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Δύο νίκες επίσης στον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ σε βάρος της Μπούντουτσνοστ, με 3-1 αρχικά στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας και 4-0 στον επαναληπτικό στο Μαυροβούνιο. Εντός συνόρων, 0-0 φιλοξενώντας την Σεϊναγιόεν, παραμένοντας πάντως στην κορυφή και στο +7 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Κουόπιο, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Νέφτσι με ομάδα της Φινλανδίας, ενώ «παρθενική» επίσκεψη και για την Ελσίνκι στο Αζερμπαϊτζάν.

Το σετ των τιμών, δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική απόσταση των δύο ομάδων, τουλάχιστον βάσει των όσων είδαμε στον 2ο προκριματικό γύρο από τη Νέφτσι στις δύο μονομαχίες της με τον Ολυμπιακό και σε αυτές της Ελσίνκι με τη Μάλμε.

Εκτίμηση:  X2

(Visited 16 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x