ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Βραζιλίας: Κλαμπ Ρεγκάτας – Φορταλέζα

Κύπελλο Βραζιλίας: Κλαμπ Ρεγκάτας – Φορταλέζα
Spread the love

Στο «Ρέι Πελέ» του Μασεϊό, ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για την φάση των «16» του κυπέλλου, με την Φορταλέζα να έχει μικρό προβάδισμα, μετά το προ μίας εβδομάδας υπέρ της 2-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Καστελάο».

Να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» του κυπέλλου Βραζιλίας δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση επικράτησης της Κλαμπ Ρεγκάτας με οποιοδήποτε σκορ αλλά με ένα γκολ διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Ανώτερη και με σημαντικές ευκαιρίες η Φορταλέζα στο πρώτο ματς, με αυτή όμως που άνοιξε το σκορ να είναι η Κλαμπ Ρεγκάτας, κόντρα στην ροή του αγώνα, με κοντινό βολέ του Νίκολας Καρέκα στο τεσσαρακοστό λεπτό. Παρόλα αυτά, με αρκετή υπομονή στο παιχνίδι της η Φορταλέζα, πραγματοποιώντας την ανατροπή με δύο πέναλτι του Ουέλινγκτον Παουλίστα (φωτό), στο εβδομηκοστό δεύτερο και το εβδομηκοστό όγδοο λεπτό.

Πολύ μεγάλη επιτυχία για την Κλαμπ Ρεγκάτας, όσο κλισέ και αν ακούγεται, η παρουσία της στην φάση των «16», ειδικά από την στιγμή που πραγματοποίησε την έκπληξη στον προηγούμενο γύρο με την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες αλλά και του κυπέλλου Παλμέιρας. Πιο συγκεκριμένα, ήττα με 0-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο Μασεϊό, με την Κλαμπ Ρεγκάτας όμως να επικρατεί 1-0 στην συνέχεια  στον επαναληπτικό στην έδρα της Παλμέιρας και να πανηγυρίζει την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι. Όσον αφορά το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας, 1-1 την Κυριακή που μας πέρασε φιλοξενώντας την Πόντε Πρέτα, «υποχωρώντας» στην 5η θέση και το -1 από την πρώτη τετράδα ή την 4η αν προτιμάτε στον βαθμολογικό πίνακα, Αβαΐ.

Στην άλλη πλευρά, επιτυχία σίγουρα και για την Φορταλέζα η παρουσία της στην φάση των «16» του κυπέλλου, ειδικά από την στιγμή που «επιβίωσε» στα δύο ντέρμπι του προηγούμενου γύρου με τη «μισητή» συμπολίτισσα Σεαρά. Πιο συγκεκριμένα, 1-1 αρχικά στο πρώτο εξ αυτών, ως τυπικά γηπεδούχος, καθώς το «Καστελάο» αποτελεί κοινή έδρα, ενώ επιβλητικό 3-0 στην συνέχεια στο μεταξύ τους επαναληπτικό. Η Σεαρά πάντως, φρόντισε να πάρει μια άτυπη ρεβάνς την Κυριακή που μας πέρασε στο ντέρμπι του πρωταθλήματος ως τυπικά γηπεδούχος, καθώς επικράτησε 3-1 της Φορταλέζα και την έριξε στην 3η θέση και στο -5 πλέον από την πρωτοπόρο Παλμέιρας.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Κλαμπ Ρεγκάτας, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Φορταλέζα, όλα πάντως όταν οι δύο ομάδες αγωνίζονταν στην 2η και την 3η κατηγορία της Βραζιλίας.

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού επαναληπτικού για την Φορταλέζα, σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών, ειδικά από την στιγμή που έχει απέναντι την σκληροτράχηλη Κλαμπ Ρεγκάτας, η οποία έδειξε τα δόντια της με την Παλμέιρας, ειδικότερα όταν έρχεται από ήττα σε ντέρμπι μίσους από την συμπολίτισσα Σεαρά.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 12 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x