ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λιγκ: Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Λέγκια

Τσάμπιονς Λιγκ: Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Λέγκια
Spread the love

Στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ, η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Κροατίας, Ντιναμό και τη Λέγκια, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην Βαρσοβία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Τέσσερις νίκες για τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε ισάριθμα ματς στους δύο προηγούμενους προκριματικούς  γύρους, εκεί όπου η πρωταθλήτρια Κροατίας ξεπέρασε αρχικά στον 1ο το εμπόδιο της Βαλούρ, με το 3-2 στη μονομαχία τους στο «Μάξιμιρ» και το 2-0 στον επαναληπτικό στην Ισλανδία. Αντίπαλος της Ντιναμό στον 2ο η Ομόνοια, με τη Ντιναμό όμως να επικρατεί 2-0 στην πρώτη κόντρα τους στο Ζάγκρεμπ και 1-0 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στην Κύπρο. Εντός συνόρων, τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα για τη Ντιναμό, ενώ 15 συνολικά από το 2006 μέχρι και το περσινό, με μόνη φορά που έμεινε στην 2η θέση το 2017, όπου η Ριέκα την γκρέμισε τότε από το θρόνο. Όσον αφορά το φετινό, τέσσερις βαθμοί της στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, με 0-2 στην πρεμιέρα στο «Μάξιμιρ» από την Σλάβεν Κοπρίβνιτσα, επιβλητικό 4-0 ακολούθως στην έδρα της Ντογκοβόλιατς, ενώ 3-3 την Κυριακή που μας πέρασε, στην εντός έδρας μονομαχία της με την Ριέκα.

Κάτι ανάλογο, περνώντας στην άλλη πλευρά και για τη Λέγκια στους δύο προηγούμενους προκριματικούς γύρους, καθώς η πρωταθλήτρια Πολωνίας είχε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, μάλιστα με σχεδόν ίδια αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, εκτός 3-2 στον 1ο γύρο με τη Μπόντο Γκλιμτ και 2-0 στον επαναληπτικό στην Βαρσοβία, ενώ 2-1 φιλοξενώντας την Φλόρα Ταλίν στον 2ο και 1-0 στον επαναληπτικό στην πρωτεύουσα της Εσθονίας. Εντός συνόρων, δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα για τη Λέγκια, ενώ τρεις οι βαθμοί της στο ξεκίνημα του φετινού, καθώς μετά το εντός 1-0 της πρεμιέρας σε βάρος της Βίσλα Πλοκ, ηττήθηκε 1-3 το Σάββατο που μας πέρασε στην έδρα της Ραντόμιακ.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο επίσημο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με ομάδα της Πολωνίας, ενώ βαρύ 0-4 για τη Λέγκια το 1995 από την Χάιντουκ, στη μοναδική της επίσκεψη στο παρελθόν στην Κροατία.

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού ματς για τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τουλάχιστον σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών, καθώς η υπολογίσιμη και επικίνδυνη Λέγκια δεν είναι ούτε Βαλούρ αλλά ούτε και Ομόνοια, τις ομάδες δηλαδή που ξεπέρασε η πρωταθλήτρια Κροατίας στους δύο προηγούμενους γύρους.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 8 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x