ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σουηδία:  Τζουγκάρντεν – ΑΪΚ   

Σουηδία:  Τζουγκάρντεν – ΑΪΚ   
Spread the love

Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως το ντέρμπι μίσους της Στοκχόλμης είναι αυτό που δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα, έχοντας μάλιστα ξεχωριστό βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς με νίκη η Τζουγκάρντεν θα βρεθεί στο +3 από τη Μάλμε, την στιγμή πάντως που με τρίποντο η ΑΪΚ θα μειώσει στους τρεις βαθμούς την απόσταση που θα την χωρίζει από την κορυφή.

Αγχωτικό αλλά ταυτόχρονα δίκαιο, τουλάχιστον βάσει εικόνας και ευκαιριών, 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Χάκεν, το οποίο διατήρησε την Τζουγκάρντεν, έστω και οριακά, στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ισόβαθμη βέβαια της Μάλμε, έχοντας όμως την ευκαιρία με νίκη σήμερα να βρεθεί στο +3, μετά την χθεσινή απώλεια βαθμών της πρωταθλήτριας Σουηδίας από το 0-0 στην έδρα της Χάλμσταντ. Κυρίαρχος και με σημαντικές ευκαιρίες η Τζουγκάρντεν στο μεγαλύτερο μέρος του ματς με την Χάκεν, στο οποίο άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ των φιλοξενούμενων στο τεσσαρακοστό όγδοο λεπτό. Το 1-1 ακολούθως από την Χάκεν, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο πενήντα επτά, με την Τζουγκάρντεν όμως να παίρνει και πάλι το προβάδισμα στο εξηκοστό τέταρτο λεπτό, με κοντινό σουτ του Λάρσον. Άξιο αναφοράς πάντως, οι δύο σημαντικές ευκαιρίες που έχασε η Χάκεν στο φινάλε, όταν η Τζουγκάρντεν κλείστηκε αδικαιολόγητα στην περιοχή της προσπαθώντας να κρατήσει το 2-1. Έξι νίκες και μία ισοπαλία για την Τζουγκάρντεν, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Κάτι ανάλογο και για την ΑΪΚ, η οποία επικράτησε δίκαια αλλά ταυτόχρονα και με πολύ άγχος την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Χάλμσταντ. Πιο συγκεκριμένα, κυρίαρχος και με πολλές ευκαιρίες στο μεταξύ τους ματς, στο οποίο άνοιξε το σκορ με τον Στεφανέλι, στο εικοστό δεύτερο λεπτό. Παρόλα αυτά, η αδυναμία της να φτάσει στο 2-0, λίγο έλειψε να φέρει και την «τιμωρία» της, καθώς η Χάλμσταντ είχε δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο, στη μία από τις δύο συνολικά φορές που πέρασε την σέντρα σε όλο τον αγώνα. Μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες για την ΑΪΚ, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Προϊστορία: Έξι νίκες για την ΑΪΚ και τέσσερις ισοπαλίες, σε 10 συνολικά ντέρμπι την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Τζουγκάρντεν.

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου στο ντέρμπι μίσους της Στοκχόλμης, παρά την εντυπωσιακή προϊστορία που έχει η ΑΪΚ, η οποία παραμένει αήττητη για μια δεκαετία στην έδρα της Τζουγκάρντεν.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 30 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x