ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λιγκ: Λέγκια – Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Τσάμπιονς Λιγκ: Λέγκια – Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Spread the love

Στην πρωτεύουσα της Πολωνίας ο επαναληπτικός ανάμεσα στη Λέγκια και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 1-1 στην προ μίας εβδομάδας πρώτη μονομαχία τους στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νέας ισοπαλίας, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στην συνέχεια στα πλέι οφ, ή με την Σερίφ Τιρασπόλ ή τον Ερυθρό Αστέρα. Πιο απειλητική η Ντιναμό στο πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ, ανοίγοντας δίκαια το σκορ, με μια κοντινή κεφαλιά του Πέτκοβιτς, στο πεντηκοστό ένατο λεπτό. Παρόλα αυτά, ένα εκτός περιοχής σουτ σχεδόν από το πουθενά, οκτώ λεπτά πριν το φινάλε, κόντρα στην ροή του αγώνα, διαμόρφωσε το 1-1, με το γκολ της Λέγκια να είναι, βάσει εικόνας, πραγματική μαχαιριά για τους γηπεδούχους.

Τέσσερις νίκες για τη Λέγκια, σε ισάριθμα ματς στους δύο προηγούμενους γύρους, εκεί όπου ξεπέρασε αρχικά το εμπόδιο της Μπόντο Γκλιμτ (3-2, 2-0) και στην συνέχεια της Φλόρα Ταλίν (2-1, 1-0). Εντός συνόρων, δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα για τη Λέγκια, ενώ τρεις οι βαθμοί της στο ξεκίνημα του φετινού, καθώς μετά το εντός 1-0 της πρεμιέρας σε βάρος της Βίσλα Πλοκ, ηττήθηκε 1-3 στην έδρα της Ραντόμιακ.

Στην αντίπερα όχθη, τέσσερις νίκες και για τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε ισάριθμα ματς στους δύο προηγούμενους προκριματικούς γύρους, εκεί όπου η πρωταθλήτρια Κροατίας ξεπέρασε αρχικά στον 1ο το εμπόδιο της Βαλούρ, με το 3-2 στη μονομαχία τους στο «Μάξιμιρ» και το 2-0 στον επαναληπτικό στην Ισλανδία. Αντίπαλος της Ντιναμό στον 2ο γύρο η Ομόνοια, εκεί όπου η πρωταθλήτρια Κροατίας επικράτησε 2-0 στην πρώτη κόντρα τους στο Ζάγκρεμπ και 1-0 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στην Κύπρο. Εντός συνόρων, τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα για τη Ντιναμό, ενώ 15 συνολικά από το 2006 μέχρι και το περσινό, με μόνη φορά που έμεινε στην 2η θέση το 2017, όπου η Ριέκα την γκρέμισε τότε από το θρόνο. Όσον αφορά το φετινό, τέσσερις οι βαθμοί της στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, με 0-2 στην πρεμιέρα στο «Μάξιμιρ» από την Σλάβεν Κοπρίβνιτσα, επιβλητικό 4-0 ακολούθως στην έδρα της Ντογκοβόλιατς, ενώ 3-3 στην εντός έδρας μονομαχία της με την Ριέκα.

Προϊστορία: Ήττα με 0-1 από την Χάιντουκ το 1995 για τη Λέγκια, στο μοναδικό της ματς στο παρελθόν φιλοξενώντας ομάδα της Κροατίας, ενώ «παρθενική» η σημερινή επίσκεψη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Πολωνία.

Λεπτές οι ισορροπίες στον σημερινό επαναληπτικό, εκτιμώντας πως η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Δεν θα μπλέξω με σημείο, με ειδικό στοίχημα τερμάτων να είναι η πιο συνετή επιλογή.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 6 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x