ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γιουρόπα Λιγκ: Σεντ Τζόνστον – Γαλατά

Γιουρόπα Λιγκ: Σεντ Τζόνστον – Γαλατά
Spread the love

Στο «ΜακΝτίαρμιντ Παρκ» του Περθ, ο επαναληπτικός ανάμεσα στην Σεντ Τζόνστον και την Γαλατά για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το προ μίας εβδομάδας 1-1 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην Πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νέας ισοπαλίας, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στην συνέχεια στα πλέι οφ με την Ράντερς (Δανία). Κυρίαρχος η Γαλατά σε όλο σχεδόν το πρώτο ματς, στο οποίο είχε σπουδαίες ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα δοκάρι και στο οποίο όμως βρέθηκε πίσω στο σκορ από πέναλτι, στο πεντηκοστό όγδοο λεπτό. Μια φάση, στην οποία ένα τραγικό λάθος της άμυνας της Γαλατά, ανάγκασε τον τιμωρημένο για σήμερα γκολκίπερ Μουσλέρα να υποπέσει σε πέναλτι και να δει μάλιστα την κόκκινη κάρτα. Η ισοφάριση στην συνέχεια, δύο λεπτά μετά το γκολ της Σεντ Τζόνστον, με την Γαλατά όμως να αδυνατεί στην συνέχεια να φτάσει στην ανατροπή.

Ονειρική η περσινή χρονιά για την Σεντ Τζόνστον, καθώς κατέκτησε τόσο το κύπελλο, επικρατώντας 1-0 στον τελικό της Χιμπέρνιαν, όσο και το Λιγκ Καπ, με το ίδιο σκορ σε βάρος της Λίβινγκστον, ενώ και η 5η θέση στο πρωτάθλημα, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί, τηρουμένων των αναλογιών, επιτυχία. Απευθείας επίσης στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ δύο ισοπαλίες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, με 0-0 στην πρεμιέρα στην έδρα της Ρος Κάουντι και 1-1 ακολούθως φιλοξενώντας τη Μάδεργουελ.

Στον αντίποδα, δύο ήττες από την Αϊντχόφεν στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και έντονος προβληματισμός, ακόμα και για τον 67χρονο Φατίχ Τερίμ, με τον «υποβιβασμό» ή την συνέχεια αν προτιμάτε στο Γιουρόπα, να αποτελεί παρηγοριά για τον κόσμο της Γαλατά. Βαρύ 1-5 αρχικά στην Ολλανδία, στο πρώτο ματς με την Αϊντχόφεν, ενώ 1-2 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στην Πόλη, με την Γαλατά να αδυνατεί να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Χωρίς αγώνες επίσης εντός συνόρων, καθώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το πρωτάθλημα της Τουρκίας.

Προϊστορία: Ισοπαλία με 1-1 το 2013 με την Εσκίσεχιρ για την Σεντ Τζόνστον, στο μοναδικό της εντός έδρας ματς στο παρελθόν με ομάδα της Τουρκίας. Δύο ματς με την Ρέιντζερς για την Γαλατά, στις ισάριθμες επισκέψεις στην Σκωτία, με 0-0 το 2001, ενώ 1-2 το 2020.

Κυρίαρχος η Γαλατά στο πρώτο ματς, βλέποντας όμως να την προδίδει για ακόμα μια φορά η ευάλωτη αμυντική της γραμμή. Δεν θα μπλέξω με σημείο στον σημερινό επαναληπτικό, αποφεύγοντας το οποιοδήποτε σημείο.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 4 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x