ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Φλουμινένσε – Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ   

Κόπα Λιμπερταδόρες: Φλουμινένσε – Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ   
Spread the love

Στο θρυλικό «Μαρακανά», ο τελευταίος χρονικά προημιτελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα στην Φλουμινένσε και τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο Εκουαδόρ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Δύο νίκες σε βάρος της Σέρο Πορτένιο στην φάση των «16» για την Φλουμινένσε, με την πρόκριση να έρχεται πιο εύκολα σε σχέση με αυτό που θα περίμεναν οι ιθύνοντες της, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά με το 2-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην πρωτεύουσα της Παραγουάης, ενώ επικράτηση με 1-0 ακολούθως στον επαναληπτικό στο «Μαρακανά». Εντός συνόρων, πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου, ενώ ήττα με 0-1 την Κυριακή που μας πέρασε στο Μπέλο Οριζόντε από την τοπική Αμέρικα Μινέιρο, «υποχωρώντας» στην 13η θέση του Μπραζιλεϊράο και το +3 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη.

Στην άλλη πλευρά, επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών, η παρουσία της Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ στα προημιτελικά, η οποία παίρνει μεγαλύτερη διάσταση από τον τρόπο που ξεπέρασε στην φάση των «16» την Βέλεζ. Πιο συγκεκριμένα, ήττα με 0-1 στο πρώτο ματς στην Αργεντινή, με τη Μπαρτσελόνα όμως να επικρατεί 3-1 στον επαναληπτικό στο Εκουαδόρ, πραγματοποιώντας φυσικά την ανατροπή. Το απόλυτο επίσης για τη Μπαρτσελόνα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του 2ου γύρου του πρωταθλήματος, με 2-0 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας τη Μάντα, ενώ δύο ανατροπές στην συνέχεια, με το ίδιο σκορ (2-1), στο «Μπελαβίστα» του Άμπατο με την τοπική Τέχνικο Ουνιβερσιτάριο και στο εντός έδρας ντέρμπι με τη συμπολίτισσα Γκουαγιακίλ Σίτι.

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Φλουμινένσε, σε ισάριθμα ματς στο παρελθόν φιλοξενώντας ομάδες του Εκουαδόρ. Πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες για τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ, στις 13 προηγούμενες επισκέψεις της στην Βραζιλία.

Λεπτές οι ισορροπίες στο συγκεκριμένο ζευγάρι, στο οποίο η πρόκριση αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά, επιλογή ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα και το απόλυτο της Φλουμινένσε όταν φιλοξενεί ομάδες του Εκουαδόρ.

Εκτίμηση:  1

(Visited 12 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x