ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Σπόρτινγκ Κριστάλ – Πενιαρόλ  

Κόπα Σουνταμερικάνα: Σπόρτινγκ Κριστάλ – Πενιαρόλ  
Spread the love

Στην πρωτεύουσα του Περού η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην Σπόρτινγκ Κριστάλ και την Πενιαρόλ, για την προημιτελική φάση του Κόπα Σουνταμερικάνα, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο Μοντεβιδέο.

Αξίζει να τονιστεί, πως στα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών, η παρουσία της Σπόρτινγκ Κριστάλ στα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα, ειδικά μετά την πρόκριση της σε βάρος της Αρσενάλ. Απίστευτη ανατροπή για την Σπόρτινγκ Κριστάλ στο πρώτο ματς στη Λίμα, καθώς κατάφερε στο υπέρ της 2-1 να ισοφαρίσει αρχικά στο ενενήντα με πέναλτι και να πετύχει το δεύτερο τέρμα της στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ 1-1 ακολούθως στον επαναληπτικό στην πρωτεύουσα της Αργεντινής. Εντός συνόρων, 2-1 την Παρασκευή που μας πέρασε σε βάρος της Σπορτ Ουανκάγιο, με την Σπόρτινγκ Κριστάλ στην 4η θέση του πρωταθλήματος Κλαουσούρα και στο -3 από την πρωτοπόρο Μελγκάρ, αλλά με ένα ματς λιγότερο.

Στον αντίποδα, επιτυχία και για την Πενιαρόλ, όσο παράξενο και αν ακούγεται, η παρουσία της στα προημιτελικά, ειδικά από την στιγμή που «επιβίωσε» στην φάση των «16» στο ντέρμοι μίσους ή τον «εμφύλιο» με τη Νασιονάλ. Επικράτηση με 2-1 αρχικά στην έδρα της «μισητής» της συμπολίτισσας, ενώ ήττα με 0-1 στον επαναληπτικό, πανηγυρίζοντας την πρόκριση λόγω περισσότερων τερμάτων μακριά από το γήπεδο της. Εντός συνόρων, επικράτηση με 1-0 το Σάββατο στην έδρα της Σέρο Λάργκο, παραμένοντας πάντως στην 2η θέση του Απερτούρα και το -4 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Πλάσα Κολόνια.

Προϊστορία: Η σημερινή, θα είναι η τέταρτη μονομαχία στην ιστορία των δύο ομάδων στη Λίμα, με την Σπόρτινγκ Κριστάλ και την Πενιαρόλ ισόπαλες τις προηγούμενες τρεις, με 0-0 το 1968, 3-3 το 1996 και 1-1 το 2016.

Επιλογή ρίσκου το «διπλό», ποντάροντας στον κυνισμό της Πενιαρόλ, αλλά και στο ότι εκτιμώ πως η αξιόμαχη Σπόρτινγκ Κριστάλ έχει πιάσει το ταβάνι της.

Εκτίμηση:  2

(Visited 2 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x