ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Ατλέτικο Μινέιρο – Παλμέιρας

Βραζιλία: Ατλέτικο Μινέιρο – Παλμέιρας
Spread the love

Ντέρμπι κορυφής στο «Μινεϊράο», με την Ατλέτικο Μινέιρο στην κορυφή του Μπραζιλεϊράο και στο +2 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Παλμέιρας, με τις δύο ομάδες μάλιστα να έχουν μπροστά τους επαναληπτικούς για το Κόπα Λιμπερταδόρες με την Ρίβερ Πλέιτ και την Σάο Πάολο αντίστοιχα.

Μεγάλη κερδισμένη της προηγούμενης αγωνιστικής η Ατλέτικο Μινέιρο, καθώς με το δραματικό, βάσει εξέλιξης και ταυτόχρονα σπουδαίο βαθμολογικά 2-1 στην έδρα της νεοφώτιστης Ζουβεντούδε, εκμεταλλεύτηκε την ήττα σοκ της Παλμέιρας στο «Αλιάνζ Πάρκε» από την Φορταλέζα και πέρασε στην κορυφή. Πίσω στο σκορ στο ματς με την Ζουβεντούδε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, με την Ατλέτικο Μινέιρο όμως με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη, όχι μόνο να ισοφαρίζει αρχικά στο εβδομήντα επτά με τον Χουλκ αλλά να πραγματοποιεί στις καθυστερήσεις την ανατροπή, πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα την όγδοη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα. Εξίσου σπουδαίο και το 1-0 που ακολούθησε στο «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Άιρες σε βάρος της Ρίβερ Πλέιτ στην πρώτη τους μονομαχία για τα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα για την Ατλέτικο Μινέιρο, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα στο Μπέλο Οριζόντε, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Στην άλλη πλευρά, ένας μόλις βαθμός για την Παλμέιρας στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν, βλέποντας την «βερντάο» με το 0-0 αρχικά στο «Μορουμπί» με την Σάο Πάολο και το οδυνηρό 2-3 της περασμένης εβδομάδας φιλοξενώντας την Φορταλέζα, να «υποχωρεί» στην 2η θέση και το -2 από την σημερινή της αντίπαλο. Μπροστά στο σκορ η Παλμέιρας στο ματς με την Φορταλέζα στο δώδεκα, με την «βερντάο» όμως «θύμα» ανατροπής στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, σημειώνοντας πως ακολούθησε το εκτός 1-1 με την Σάο Πάολο στην πρώτη τους μονομαχία για τα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες για την Παλμέιρας, σε επτά ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένοι για σήμερα οι αριστεροί μπακ Ρενάν και Βίκτορ Λουίς.

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Ατλέτικο Μινέιρο, μία για την Παλμέιρας και τρεις ισοπαλίες, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Μπέλο Οριζόντε, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Πολύ μεγάλο ματς, ανάμεσα στις δύο καλύτερες και πιο φορμαρισμένες ομάδες, αυτή την χρονική στιγμή, όχι μόνο της Βραζιλίας, αλλά και ολόκληρης, κατά την προσωπική μου άποψη, της Λατινικής Αμερικής. Παρόλα αυτά, επιλογή ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, εκτιμώντας πως πολύ πιθανό να είναι αυτό που θα κάνει τη μικρή διαφορά.

Εκτίμηση:  1

(Visited 11 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x