ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Μπράγκα – Σπόρτινγκ    

Πορτογαλία: Μπράγκα – Σπόρτινγκ    
Spread the love

Στο «Μουνισιπάλ» το σπουδαιότερο αναμφίβολα ματς της 2ης αγωνιστικής, με την κυπελλούχο Μπράγκα να φιλοξενεί την πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ, ψάχνοντας μια άτυπη ρεβάνς για την προ 15 περίπου ημερών ήττα της με 1-2 στον τελικό του Σούπερ Καπ στο Αβέιρο.

Δύο μονομαχίες με την πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ με το καλημέρα για τη Μπράγκα, με την κυπελλούχο Πορτογαλίας να ψάχνει σήμερα στο «σπίτι» της ή το «Μουνισιπάλ» αν προτιμάτε, μια άτυπη ρεβάνς για το 1-2 στον πρόσφατο τελικό του Σούπερ Καπ, στον οποίο προηγήθηκε στο είκοσι με τον Φρανσέρζιο και στον οποίο όμως έπεσε «θύμα» ανατροπής. Με το δεξί πάντως η Μπράγκα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε 2-0 στη Μαδέιρα της τοπικής Μαρίτιμο. Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο στο ματς στη Μαδέιρα, με τη Μπράγκα όμως να ανεβάζει την απόδοση της στην επανάληψη και με την ποιότητα της να «καθαρίζει» εύκολα τον αγώνα, με το 1-0 με κοντινή προβολή του Ραούλ Σίλβα στο εξήντα και το 2-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρικάρντο Όρτα στο εξηκοστό ένατο λεπτό.

Στην άλλη πλευρά, ο πρώτος τίτλος της χρονιάς ήρθε με ανατροπή για την πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ, η οποία ενώ βρέθηκε 0-1 πίσω στο σκορ στο εικοστό λεπτό από την σημερινή της αντίπαλο στον τελικό του Σούπερ Καπ, κατάφερε να φτάσει στο υπέρ της 2-1 λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (43΄). Ακολούθησε το 3-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Βιζέλα, στο οποίο τα «λιοντάρια» πέτυχαν όλα τους τα τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ στο πρώτο είχε χαμένο πέναλτι ο Καμπράλ. Δύο εντυπωσιακά σε εκτέλεση γκολ από τον Πέδρο Γκονσάλβες ή Πότε όπως τον αναφέρουν κάποιοι με το παρατσούκλι του, στο σαράντα οκτώ και το εξήντα τέσσερα, ενώ το κερασάκι στην τούρτα με κοντινό πλασέ του Παουλίνιο στο εβδομηκοστό τέταρτο λεπτό.

Προϊστορία: Έξι νίκες για τη Μπράγκα, επτά για την Σπόρτινγκ και μία ισοπαλία, στις 14 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μουνισιπάλ», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Λιγκ Καπ).

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, μιλώντας για ένα ζευγάρι στο οποίο τα περισσότερα ματς την τελευταία δεκαετία κρύβουν συγκινήσεις και κρίνονται στις λεπτομέρειες και στο οποίο χαρακτηριστικό είναι η μόλις μία ισοπαλία σε 14 ματς την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο τη Μπράγκα σε όλες τις διοργανώσεις.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 11 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x