ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σουηδία: Μάλμε – Γκέτεμποργκ

Σουηδία: Μάλμε – Γκέτεμποργκ
Spread the love

Ένα από τα μεγάλα ντέρμπι της Σουηδίας, μάλιστα με ξεχωριστό ενδιαφέρον, με τη Μάλμε να ψάχνει το τρίποντο που θα την διατηρήσει στην κορυφή, την στιγμή που η Γκέτεμποργκ είναι στο +4 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη.

Λευκή ισοπαλία την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Χάλμσταντ, με άλλοθι όμως για τη Μάλμε για αυτή την απώλεια βαθμών, το ότι ακολουθούσε ο επαναληπτικός με την Ρέιντζερς στην Γλασκώβη, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρόλα αυτά, κερδισμένη η Μάλμε της προηγούμενης αγωνιστικής, όσο παράξενο και αν ακούγεται, καθώς ο ένας βαθμός, συνάρτηση της βαριάς εντός έδρας ήττας της ισόβαθμης Τζουγκάρντεν από την ΑΪΚ, την έφερε στην κορυφή. Σπουδαίο 2-1 ακολούθως στην Γλασκώβη σε βάρος της Ρέιντζερς, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με δύο νίκες με το ίδιο σκορ, πραγματοποιώντας την ανατροπή, μάλιστα με παίκτη λιγότερο. Μεγάλος πρωταγωνιστής της Μάλμε, ο Κροάτης πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσόλακ, ο οποίος με τα δύο τέρματα που πέτυχε στην Γλασκώβη, έφτασε τα 12 συνολικά από τότε που πήγε στη Μάλμε σε όλες τις διοργανώσεις. Πέντε νίκες και μία ισοπαλία για τη Μάλμε, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο Βόσνιος επιθετικός Νάλιτς. Ακολουθεί μεσοβδόμαδα για τη Μάλμε, η εντός έδρας μονομαχία της με τη Λουντογκόρετς, για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον αντίποδα, τρεις αγωνιστικές χωρίς τρίποντο και ένας μόλις βαθμός στο διάστημα αυτό για την Γκέτεμποργκ, η οποία «υποχώρησε» στην 9η θέση και στο +4 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη. Ήττα με 0-2 αρχικά στην έδρα της Βάρμπεργκ, ενώ 1-2 στην συνέχεια στο «Ούλεβι» με τη Νόρσεπινγκ και 0-0 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την Χάμαρμπι. Κυρίαρχος η Χάμαρμπι στο μεταξύ τους ματς, στο οποίο είχε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα δοκάρι και στο οποίο η Γκέτεμποργκ έμεινε ευχαριστημένη με τη μοιρασιά των βαθμών, έχοντας κορυφαίο τον γκολκίπερ Ανέστη. Λίγο έλειψε μάλιστα να κερδίσει από το πουθενά το ματς, καθώς στη μοναδική της αξιόλογη επιθετική προσπάθεια λίγο πριν το φινάλε, ο Μπέργκ είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι. Μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα για την Γκέτεμποργκ, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Ούλεβι», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του ντέρμπι με τη Μάλμε.

Προϊστορία: Επτά νίκες για τη Μάλμε, τρεις για την Γκέτεμποργκ και δύο ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Έλεντα Στάντιον», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Φορμαρισμένη και με την ψυχολογία στα ύψη η Μάλμε όχι μόνο από το 2-1 μεσοβδόμαδα στην Γλασκώβη αλλά ταυτόχρονα και με τον τρόπο που αυτό προήλθε, χωρίς όμως αυτή η επιτυχία να σημαίνει αυτόματα πως θα πρέπει να βλέπουμε 1,50 στον «άσο» σε ντέρμπι με την Γκέτεμποργκ, ανεξάρτητα της κατάστασης των φιλοξενούμενων.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 11 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x