ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Φορταλέζα – Σάντος   

Βραζιλία: Φορταλέζα – Σάντος   
Spread the love

Η ευχάριστη έκπληξη, τηρουμένων των αναλογιών, του φετινού Μπραζιλεϊράο η Φορταλέζα, η οποία βρίσκεται στην 3η θέση και η οποία έχει κάθε λόγο να ψάχνει το κάτι παραπάνω, ενώ στην 8η η Σάντος, που έχει μπροστά της και τον επαναληπτικό με τη Λιμπερτάδ στην Παραγουάη για τα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Σπουδαίο 3-2 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της κατόχου του Κόπα Λιμπερταδόρες, Παλμέιρας, σε ένα ματς στο οποίο η Φορταλέζα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δώδεκα και στο οποίο όμως κατάφερε να πραγματοποιήσει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων την ανατροπή. Πέρα του πρωταθλήματος όμως, πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου με δύο νίκες σε βάρος της 2ης κατηγορίας Κλαμπ Ρεγκάτας, καθώς επικράτησε 2-1 αρχικά στο «Καστελάο», ανατρέποντας μάλιστα το σκορ με δύο πέναλτι του Ουέλινγκτον Παουλίστα (φωτό), ενώ 1-0 στον επαναληπτικό στο «Ρέι Πελέ» του Μασεϊό. Έξι νίκες και μία ισοπαλία για την Φορταλέζα, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα στο «Καστελάο», ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο αμυντικός μέσος Φελίπε.

Στον αντίποδα, 0-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Κορίνθιανς, με την Σάντος πλέον στην 8η θέση του Μπραζιλεϊράο και το -3 από την πρώτη εξάδα. Πέρα του πρωταθλήματος, πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου, μετά το 4-0 στο «Βίλα Μπελμίρο» σε βάρος της 4ης κατηγορίας Ζουαζεϊρένσε και το 0-2 στον επαναληπτικό στην έδρα της αντιπάλου της, ενώ δραματικό 2-1 φιλοξενώντας τη Λιμπερτάδ, στην πρώτη μονομαχία τους για την ίδια φάση του Κόπα Σουνταμερικάνα. Ένα ματς, στο οποίο κατάφερε να λυγίσει την σκληροτράχηλη Λιμπερτάδ, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για την Σάντος, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Βίλα Μπελμίρο», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Φορταλέζα, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Σάντος, με 2-1 το 2019 και 2-0 το 2020.

Το momentum και ο παράγοντας έδρα οδηγούν στον «άσο». Πάντα υπολογίσιμη βέβαια ως ομάδα η Σάντος, δείχνοντας όμως, τουλάχιστον κατά την προσωπική μου γνώμη, πως έχει δώσει παραπάνω έμφαση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, με απόδειξη, το καλό της ρεκόρ στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της και την εκ διαμέτρου αντίθετη βαθμολογική της συγκομιδή μακριά από αυτό.

Εκτίμηση:  1

(Visited 6 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x