ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Σαπεκοένσε – Αμέρικα Μινέιρο

Βραζιλία: Σαπεκοένσε – Αμέρικα Μινέιρο
Spread the love

Ντέρμπι παραμονής στην «Αρένα Κοντά», με την ουραγό Σαπεκοένσε να ψάχνει ακόμα το πρώτο της τρίποντο στο φετινό Μπραζιλεϊράο, την στιγμή που με νίκη η Αμέρικα Μινέιρο, θα βρεθεί, έστω και οριακά, εκτός της επικίνδυνης ζώνης.

Ήττα με 1-2 την προηγούμενη αγωνιστική στο Πόρτο Αλέγκρε από την τοπική Γκρέμιο, με την Σαπεκοένσε μάλιστα να πέφτει «θύμα» ανατροπής, στο ντεμπούτο στον πάγκο της για τον 55χρονο Λουίς Πιντάδο. Κοντινό πλασέ από τον Άνσελμο Ραμόν και 1-0 για την Σαπεκοένσε στο ματς στο Πόρτο Αλέγκρε στο τέταρτο μόλις λεπτό, ενώ κραυγαλέα ευκαιρία για την ομάδα του Σαπεκό λίγο αργότερα για να φτάσει στο 2-0. Ανύπαρκτη πάντως η Σαπεκοένσε μετά το πρώτο τέταρτο του ματς, δίνοντας την δυνατότητα στην Γκρέμιο όχι μόνο να ανατρέψει την κατάσταση με πέναλτι στο τριακοστό δεύτερο λεπτό, αλλά να κυριαρχήσει στην συνέχεια και να έχει ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Μία ισοπαλία και έξι ήττες για την Σαπεκοένσε, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα στην «Αρένα Κοντά», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, πέντε πολύτιμοι βαθμοί για την Αμέρικα Μινέιρο στις τρεις αγωνιστικές που προηγήθηκαν, παρά το γεγονός πως δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη. Πιο συγκεκριμένα, 1-1 αρχικά στο Πόρτο Αλέγκρε με την Γκρέμιο, το ίδιο σκορ στην συνέχεια και στην Γκοϊανία με την τοπική Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, ενώ 1-0 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την Φλουμινένσε. Μοιρασμένο και με ευκαιρίες εκατέρωθεν το πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Φλουμινένσε, με το 0-0 όμως να παραμένει, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Αλλαγή σκηνικού πάντως στην επανάληψη, με την πιο απειλητική Αμέρικα Μινέιρο να εκμεταλλεύεται το αδικαιολόγητο μπλακ άουτ της Φλουμινένσε, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ του 1-0, το οποίο διαμορφώθηκε στο εβδομηκοστό δεύτερο λεπτό, με ένα κοντινό βολέ του Αντεμίρ. Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για την Αμέρικα Μινέιρο, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το Μπέλο Οριζόντε, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Σαπεκοένσε και μία ισοπαλία, σε τέσσερα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Αμέρικα Μινέιρο.

Φιλότιμες οι προσπάθειες της Σαπεκοένσε, με την ευάλωτη όμως αμυντική της γραμμή να την προδίδει σχεδόν σε κάθε ματς, γκρεμίζοντας ότι με κόπο χτίζει επιθετικά. Απρόβλεπτη βέβαια ως ομάδα η Αμέρικα Μινέιρο, αλλά με σαφώς λιγότερη πίεση από τους γηπεδούχους, εκτιμώντας πως μπορεί να αποδράσει με το πολύτιμο τρίποντο από το Σαπεκό.

Εκτίμηση:  2

(Visited 2 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x