ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Κουιαμπά – Γκρέμιο  

Βραζιλία: Κουιαμπά – Γκρέμιο  
Spread the love

Εξ αναβολής ματς, το οποίο έχει χαρακτήρα ντέρμπι παραμονής, τουλάχιστον βαθμολογικά, καθώς η νεοφώτιστη Κουιαμπά βρίσκεται στην 16η θέση και το +2 από την επικίνδυνη ζώνη και η Γκρέμιο στην προτελευταία και με πλάτη μόνο την ουραγό Σαπεκοένσε.

Πολύτιμο 1-0 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την Ατλέτικο Παραναένσε, με το οποίο η Κουιαμπά όχι μόνο επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές, αλλά βρέθηκε, έστω και οριακά, εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο ματς με την Ατλέτικο Παραναένσε, πιο σημαντικές πάντως για τους φιλοξενούμενους, με την Κουιαμπά όμως πιο τυχερή, βρίσκοντας δίχτυα στο εξηκοστό πρώτο λεπτό, με ένα εντός περιοχής διαγώνιο σουτ του Κλέισον. Δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Κουιαμπά, σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα στην «Αρένα Παντανάλ», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 1-2 στο «Μορουμπί» του Σάο Πάολο από την ομώνυμη ομάδα, με το οποίο η Γκρέμιο όχι μόνο παρέμεινε στην προτελευταία θέση, αλλά εδραιώθηκε ταυτόχρονα στην επικίνδυνη ζώνη. Μπροστά στο σκορ η Σάο Πάολο στο μεταξύ τους ματς στο δεκατρία, η «απάντηση» στην συνέχεια από την Γκρέμιο στο είκοσι, με τους γηπεδούχους όμως να βρίσκουν για δεύτερη φορά το δρόμο για τα δίχτυα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Είχε προηγηθεί η πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου σε βάρος της 2ης κατηγορίας Βιτόρια (3-0, 1-0), βλέποντας την Γκρέμιο να μην δείχνει αδιαφορία για την συγκεκριμένη διοργάνωση, παρά το γεγονός πως αυτή την χρονική στιγμή είναι πολυτέλεια, καθώς προσπαθεί να αποφύγει τον καταστροφικό υποβιβασμό. Μία νίκη και έξι ήττες για την Γκρέμιο, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το Πόρτο Αλέγκρε, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-1 για την Γκρέμιο σε ματς του περσινού κυπέλλου, το οποίο είναι και το μοναδικό για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Κουιαμπά.

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση της με σημείο, μιλώντας για ντέρμπι παραμονής ανάμεσα σε δύο πιεσμένες και ταυτόχρονα απρόβλεπτες ομάδες.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 13 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x