ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λιγκ: Μπενφίκα – Αϊντχόφεν

Τσάμπιονς Λιγκ: Μπενφίκα – Αϊντχόφεν
Spread the love

Το σπουδαιότερο αναμφίβολα ζευγάρι των πλέι οφ της φετινής διοργάνωσης, με την πρώτη της Μπενφίκα με την Αϊντχόφεν στο «Ντα Λουζ» και τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην Ολλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Σοβαρή και αποτελεσματική η Μπενφίκα στον 3ο προκριματικό γύρο με την Σπαρτάκ Μόσχας, ξεπερνώντας πιο εύκολα από ότι αναμενόταν, με δύο νίκες το εμπόδιο της αντιπάλου της, επικρατώντας 2-0 αρχικά στην πρωτεύουσα της Ρωσίας και με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό στο «Ντα Λουζ». Εντός συνόρων επίσης, δύο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος, με 2-1 στην πρεμιέρα στην έδρα της Μορεϊρένσε, ενώ 2-0 στην συνέχεια φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Αρούκα.

Στον αντίποδα, μόνο νίκες και για την Αϊντχόφεν σε όλες τις διοργανώσεις, έξι τον αριθμό, ξεκινώντας από τις τέσσερις του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου επικράτησε 5-1 και 2-1 της Γαλατά στον 2ο προκριματικό γύρο και 3-0 και 1-0 της Μίντιλαντ στον 3ο. Εντός συνόρων, θριαμβευτικό 4-0 στον τελικό του Σούπερ Καπ μέσα στο «σπίτι» του πρωταθλητή Άγιαξ, ενώ με το δεξί και στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε στην πρεμιέρα 2-0 στην έδρα της Χέρακλες.

Προϊστορία: Η σημερινή, θα είναι η τέταρτη μονομαχία στην ιστορία των δύο ομάδων στο «Ντα Λουζ», μετά το 2-1 της Αϊντχόφεν το 1975 και τις δύο νίκες της Μπενφίκα, το 2-1 του 1999 και το 4-1 του 2011. Άξιο αναφοράς πάντως, πως η πιο σημαντική ανάμεσα τους ήταν το 1988 σε ουδέτερη έδρα, όταν βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του τότε κυπέλλου Πρωταθλητριών στην Στουτγάρδη και η Αϊντχόφεν πανηγύρισε το τρόπαιο, μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, στην διαδικασία των πέναλτι.

Ο παράγοντας έδρα και η ελκυστική αναμφίβολα τιμή που συνοδεύουν τη Μπενφίκα, σε οδηγούν με μια πρώτη ματιά στον «άσο». Παρόλα αυτά, ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, κρατώντας επιφυλακτική στάση, καθώς δε μπορώ να αγνοήσω το momentum και την έφεση στο σκοράρισα της Αϊντχόφεν.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 5 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x